News - Haberler
Alman istihbaratından kaygıveren 'aşırısağ' raporu: Silahlanıyorlar
| Tuesday, 02.02.2021, 06:00 PM | (258 views)
Alman istihbaratından kaygı veren 'aşırı sağ' raporu: Silahlanıyorlar
Almanya’nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlenen ve aralarında aşırı sağcıların da bulunduğu "Reichsburger" örgütü yandaşlarının 528’inin de silah ruhsatı bulunduğu kaydedildi.
Almanya’da silah ruhsatına sahip aşırı sağcıların sayısının 2019’a göre, 2020’de yüzde 35 arttığı bildirildi.Alman hükümetinin Sol Parti’nin soru önergesine verdiği cevapta, 28 Aralık 2020 tarihi itibariyle 1203 aşırı sağcının silah ruhsatına sahip olduğu ifade edildi.Hükümetin cevabında bunun 2019’a göre, yüzde 35 artış anlamına geldiği bilgisi paylaşıldı.Almanya’nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlenen ve aralarında aşırı sağcıların da bulunduğu "Reichsburger" örgütü yandaşlarının 528’inin de silah ruhsatı bulunduğu kaydedildi.Sol Parti Milletvekili Martina Renner, silahlara sahip olan aşırı sağcıların sayısındaki artışın Neonazilerden ve ırkçılardan kaynaklanan tehdidin arttığını kanıtladığını belirtti.Renner, Anayasa Koruma Teşkilatının silah ruhsatı verilmesi sürecine dahil edilmesinin, aşırı sağcıların silahlanmasına karşı etkili bir önlem olmadığını gösterdiğini vurguladı.Güvenlik çevreleri ise bu artışın, Şubat 2020’de silah yasasında yapılan değişiklikten bu yana güvenlik makamlarının silah ruhsatı başvurularının daha ayrıntılı incelemesinden kaynaklandığını öne sürüyor.2020’nin başında silah yasasında yapılan değişiklikte, silah ruhsatı başvurularında ve ruhsatın 3 yılda bir yenilenmesinde başvuru yapan kişinin Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından "aşırı görüşlü" olarak takip edilip edilmediğinin soruşturulması gerekiyor.
AA
Read more: https://www.turkish-media.com/forum/topic/662302-alman-istihbaratindan-kaygi-veren-asiri-sag-raporu-silahlaniyorlar/
Read more: https://www.turkish-media.com/forum/topic/662302-alman-istihbaratindan-kaygi-veren-asiri-sag-raporu-silahlaniyorlar/
Other News
Beşiktaş'a Antalya'da coşkulu karşılama
SON DAKİKA | YÖK, yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı’ndan acil görüşistedi
Trabzonsporlu Abdulkadir Parmak'ta kas yaralanmasıtespit edildi
Eskiİçişleri BakanıTantan: 'Polis, eylemi engellemek yerine korumalı'
Kadıköy'de biber gazlı, plastik mermili müdahale!
Dışişleri BakanıÇavuşoğlu'ndan Rum Kesimi'ne: "Artık zaman kaybına tahammülümüz yok"
Dışişleri BakanıÇavuşoğlu'ndan Rum Kesimi'ne net mesaj: Olmayacak birşeyi müzakere etmenin faydasıyok
Küresel işseyahati harcamalarının bu yıl aşıyla birlikte artmasıbekleniyor
Ozan Kabak, ne zaman Liverpool formasıgiyecek?
Rusya'danİdlib'in kuzeyine hava operasyonu