Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 07.05.2024, 08:55 PM (GMT)

News - Haberler

‘Suriye’deki yanlış Libya’da tekrarlanıyor’

Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Türkiye’nin, iç savaşın sürdüğü Libya’da BM’nin tanıdığı ve Müslüman Kardeşler destekli Ulusal Uzlaşı Hükümeti’ne (UUH) destek için asker gönderme hazırlığıyla ilgili olarak “Libya’da da Suriye’de yapılmışolan yanlışlar tekrarlanmak üzere. Libya’ya asker göndererek doğrudan savaşın tarafı olmak, Türkiye’nin başına uzun bir süre uğraşılacak bir dert açabilir” dedi.

CHP’nin oy oranları arttı

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinde 31 Mart seçimlerinin ardından 9 ayda hem vatandaşın memnuniyet oranı hem de oy oranları arttı. 11 büyükşehirde, 23 Haziran 2018 genel seçimlerinde iktidarın 7 puan gerisinde olan CHP, bugün bu kentlerde iktidarın yaklaşık 3 puan önüne geçti.

Felaket ve ihanet projesi

İBB Başkanı İmamoğlu, proje güzergâhındaki arazi sahiplerine ilişkin, “Bölgede en büyük arazisi olan 3 şirkette Arap şirketi. Detay isteyenlerle paylaşırız” dedi.

Arapların kanal aşkı

Kanalİstanbul güzargâhında projenin açıklanmasından sonra Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın da arazi aldığı ortaya çıktı. CHP’li meclis üyesi Nadir Ataman, “Nerdeyse bir Arap kantonu kuruluyor” dedi.

Kanalİstanbul itirazları için dikkat çeken gelişme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 27 Aralık cuma günü için işlem kabul edilmeyeceğini açıklarken, hafta sonu ve yeni yıl resmi tatilleri nedeniyle itiraz dilekçeleri işleme alınmayacak.

Demirtaş’a doktor uyarısı

İHD Hapishane Komisyonu üyeleri, geçen günlerde kalp spazmı geçiren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la Edirne Cezaevi’nde görüştü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter