Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 07.03.2024, 11:14 AM (GMT)

News - Haberler

‘Deprem değil, bina öldürür’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin dünkü oturumunda CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin depreme ilişkin konuşması tartışma yarattı.

‘Husumetini itiraf etti’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçen yıl TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi görüşülürken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Balyoz ve Ergenekon mağdurlarına sahip çıkmadığı eleştirisini anımsatarak, “Akar, bu bir yıllık süre içinde Erdoğan’ın talimatıyla açtığı davada Balyoz mağdurlarını tanık olarak dinletme talebimizi avukatları aracılığıyla reddederek söylediklerimizi doğruladı” dedi.

‘Kaza mı, düşme mi’ çelişkisi

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer’in, Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin “raporlara dayanarak verdikleri bilgiler” birbiriyle çelişti.

MEB,çocukların güvenliğini unuttu: Revir yok, mescit zorunlu

“Doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı mescit” şartı yer alan MEB yönetmeliğinde öğrencilere acil sağlık hizmetleri için revir şartı aranmadı. Kaç öğrenci olursa olsun zorunlu olmayan revir, belli sayıda “çalışan” için istendi.

Belhanda gidiyor mu?

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiGalatasaray’ın Faslı ylıdızı, sözleşmesinin sürdüğünü söyledi.

Meclis’te Tank Palet kavgası

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda Tank Palet Fabrikası gerilimi yaşandı. CHP’li Bülbül’ün, “Katarlılara peşkeş çekildi. Hesabını soracağız” sözleri üzerine AKP ve CHP’liler birbirlerinin üzerine yürüdü. İtişmelerin yaşanması üzerine birleşime ara verildi. Karşılıklı bağırmalar ve itişmeler arada da sürdü. AKP’li Alpay Özalan’ın da tartışmaya girmesiyle birlikte gerilim tırmandı. Grup başkanvekilleri devreye girdi.

‘Canım Aliye Ruhum Filiz’

Usta yazar Sabahattin Ali’yi eş ve baba olarak yeniden tanıyacağınız “Canım Aliye Ruhum Filiz” sergisi, Yapı Kredi 75. Yıl Sergileri kapsamında Yapı Kredi Bomontiada ALT’ta açıldı. Usta yazar Sabahattin Ali, aynı zamanda bir görsel anı biriktiricisi. Yanından neredeyse hiç ayırmadığı Kodak marka fotoğraf makinesi ile çektiği fotoğraflar, eşi Aliye Hanım ve kızı Filiz Hanım ile olan ilişkisini nasıl sevgiyle sürdürdüğünü içtenlikle gösteriyor bize.

Başkası olsa siyasi yaşamı bitebilirdi

İngilizler bugün sandık başı yapıyor. AB’den ayrılma sürecine yönelik tartışmaların damgasını vurduğu seçimde iki aday var: İktidardaki Muhafazakâr Parti’nin lideri Başbakan Boris Johnson ve muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn. Anketler Johnson’ın kazanma olasılığını daha yüksek gösteriyor. Sonucu merakla beklenen seçimi ve Boris Johnson’ı, kuzeni eski AB Daimi Temsilcimiz Selim Kuneralp ile İstanbul’daki evinde konuştuk...

Bienal ile‘Empatiye Dönüş’

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali, önceki günkü basın toplantısıyla 5’inci başlığını açıkladı. Bienal, 26 Eylül-8 Kasım 2020 tarihlerinde “Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım” başlığıyla yapılacak.

Kemal Tanca’da iflas riski

Geçen ay konkordato başvurusunda bulunan 130 mağazalı ayakkabı markası Kemal Tanca için hazırlanan bilirkişi raporunda, şirketin sürekliliğiyle ilgili önemli belirsizlik olduğu belirtildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter