Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 07.03.2024, 10:29 AM (GMT)

News - Haberler

Ä°ÅŸ kuyruÄŸu uzuyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiİŞKUR verilerine göre ocak-kasım döneminde kayıtlı işsiz sayısı 4 milyon 26 bin kişiye çıktı. İş kuyruğundakilerin 1 milyonu 8 ila 12 aydır işe yerleşme umudu taşıyor.

PolisÅŸiddeti dersi

Yüksek Mahkeme, TOMA’ya ait görüntülerin silindiğini belirten Emniyet’e “görüntüleri saklamalıydı” uyarısı yapıp savcılığı soruşturmayı özenle yürütmemekle eleştirdi.

Rusya ile yeni gerilim kapıda

Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) destekli Ulusal Uzlaşı Hükümeti ile deniz yetki alanlarını sınırlandırma mutabakatı imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez Türkiye’nin bu ülkeye asker gönderilebileceğinden söz etti. Türkiye ile Rusya’nın uzun süredir Libya’da farklı cephelere verdiği destek dolayısıyla yaşanan düşük yoğunluklu gerilim su yüzüne çıktı.

Akdeniz’de soğuk savaş

Yunanistan, Türkiye’nin BM destekli Libya yönetimi ile imzaladığı deniz yetki alanının batı sınırlarını belirleyen mutabakat muhtırasını BM Güvenlik Konseyi’ne götürüyor.

Adalet sınavını geçemediler

Çok sayıda siyasetçi, yargı mensubu ve akademisyenin girdiği ve soruların önceden belli bir kesime dağıtıldığı iddia edilen arabuluculuk sınav sonuçları dün açıklandı.

CHP, yeşil sermaye mağdurlarına sahip çıkıyor

Meclis’te kabul edilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onanan son vergi yasası ile holdingler tarafından dolandırılan 70 binden fazla gurbetçi mağdurun hak aramalarının önü kesildi. Gurbetçilerin pek çoğunun hukuk mücadelelerini kazanmaya başlamasıyla eş zamanlı olarak yürürlüğe giren yasaya karşı tepki büyüyor. CHP, Kombassan gibi yeşil sermaye şirketlerine yaklaşık 20 yıldır tüm birikimlerini yatıran, ancak karşılığını hiçbir şekilde alamayan yüzlerce gurbetçiyle Berlin’de bir araya geldi.

CHP’li Özel’den Bakan Akar’a Tank Palet Fabrikası yanıtı: Uçağın rüşveti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Tank Palet Fabrikası’yla ilgili açıklamalarını “Dünyanın en pahalı 7 uçağından birini bilabedel verdiler. Arkasından bu fabrika çıktığına göre siyaset tarihinin en büyük rüşvetidir” diye değerlendirdi.

DavutoÄŸlu ifade versin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Halkbank’ı dolandırmakla suçlaması ve Davutoğlu’nun da mal varlıklarının araştırılması için TBMM’de komisyon kurulmasını istemesinin ardından emekli yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Albüm teklif edildi, oyuna dönüştü

Ferhat Göçer, tümü Sabahattin Ali’nin şiirlerinden oluşan ve bir kısmını kendi bestelediği şarkılarla müzikli bir oyunda şairi canlandırıyor.

Borç batağı öldürdü

Zonguldak'ta Ercan Kacalı isimli yurttaş stent malzemesi bulunmadığı için başka bir hastaneye sevk edilirken yaşamını yitirdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter