Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 07.01.2024, 11:23 AM (GMT)

News - Haberler

Doğu Akdeniz’de Libya adımı

Doğu Akdeniz’de Kıbrıs çevresinde doğalgaz arama çalışmaları nedeniyle tartışmalar sürerken Türkiye, halen iç savaşın sürdüğü Libya’da BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalayarak kritik bir adımın önünü açtı. Muhtıra doğrultusunda münhasır ekonomik bölge (MEB) anlaşması imzalanması durumunda Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin deniz yetki alanının batı sınırları belirlenecek. Böylece Yunanistan’ın, Meis Adası’na dayanarak kendi münhasır ekonomik bölgesini Türkiye’nin kıta sahanlığına genişletme çabalarına karşılık verilecek.

Beşiktaş bağışı kayıp

Beşiktaş saldırısının ardından toplanan 52 milyon TL’nin Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarılmasına karar verilmiş.

Hattat’ın işini Saray halletti

Hattat Holding’in Maslak’ta yarım kalan milyar dolarlık “Diamond of İstanbul” projesi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı, planlar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca resen onaylandı. Yapımına 2003’te başlanan ve 2009’da inşaatı mühürlenen projenin imar planları mahkeme tarafından iptal edilmişti.

20 günlük basın özgürlüğü

Muhabirimiz ZehraÖzdilek’in yaptığı haber üzerine başlatılan kovuşturmada, “basın özgürlüğü” vurgusu yapılarak takipsizlik kararı verildi. 20 gün sonra ise aynı dosya, iddianameye dönüştürülerek 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Selda Bağcan bugün Ankara’da

Times dergisinin“Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” ve Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listelerinde yer almış sanatçı Selda Bağcan, bugün saat 22.00’de Ankara’da Milyon Performance Hall’de müzikseverlerin karşısına çıkacak.

‘Filmlerdeki adalet hayata geçsin’

Bu yıl “Herkes İçin Adalet” temasıyla düzenlenen 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda önceki akşam yapıldı.

Taksim Toplantıları: Acaba neden tekrar başlatıldı?

Taksim Toplantıları’nın 179. uncusuna katıldım geçen akşam. 80’li yıllardaki gibi! Bir süredir yapılmıyordu ama eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun da yeğeni avukat Osman Ataman’ın başkanlığında yeniden etkinleştirildi ve kaldığı yerden devam ediyor. Neden? Demek ihtiyaç var!

Alman usulü tarihi pembe dizi!

Pera’nın en güzel mekânı, elbette ki Pera Palas’ta İstanbul’un şık hanımlarının katıldığı bir akşam davetinde Lord Michel Anders-Cavendish’in Almanya’da yeni yayımlanan son romanı “Etoile-Stern der Liebe’nin tanıtımı yapıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter