Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 03:39 PM (GMT)

News - Haberler

Gorbaçov BBC'ye konuştu: Rusya ve Batı arasındaki gerilim dünya için büyük tehlike

SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. Rusya ve Batı arasındaki mevcut gerilimin dünya için "büyük bir tehlike" oluşturduğunu söyleyen Gorbaçov, "Tüm devletler, bizler ve gezegenimiz için nükleer silahların imha edilmesi gerektiğini deklare etmeli" dedi.

Barış Pınarı Harekâtı iç politikaya nasıl yansıyabilir, AKP kulislerinde neler konuşuluyor?

AKP'de Barış Pınarı Harekâtı'na desteği iktidar politikalarına, dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olarak yorumlayanlar çoğunlukta. Ancak yine de iktidar partisi, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kurmaları beklenen yeni partilere geçişleri durdurmanın yollarını arıyor. Ankara'dan Ayşe Sayın, harekâtın iç politikaya yansımalarına dair kulislerde konuşulanları yazdı.

Fotoğraflarla: İran-ABD arasındaki rehine krizi

Tam 40 yıl önce, 4 Kasım 1979'da "İmam Humeyni"yi destekleyen İranlı binlerce öğrenci Tahran'daki ABD Büyükelçiği'ni bastı. ABD Büyükelçiliği’nin işgaliyle, Tahran-Washington arasındaki diplomatik ilişkiler kesildi. Tahran'daki ABD Büyükelçiliği'nin bir bölümü artık bir müze.

Beşiktaş'ta otobüs durağa daldı: Yaralılardan biri hayatını kaybetti, atladığı denizden çıkarılan bıçaklı şoför gözaltında

İstanbul'da Beşiktaş Meydanı'nda bir halk otobüsünün durağa dalması ve daha sonra şoförün bıçakla çevresindekilere saldırması sonucu 13 kişi yaralandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Otobüsün şoförü, atladığı denizden çıkarılarak gözaltına alındı.

Güllü Yılmaz: Diyarbakır'da eşi tarafından kızının gözleri önünde benzin dökülerek yakılan annenin hikayesi

30 yaşındaki Güllü Yılmaz, 17 Ekim'de Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde eşi Can Yılmaz tarafından yakıldı. 12 gün sonra, Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Can Yılmaz tutuklandı. Hatice Kamer, Diyarbakır'daki taziye evi önünde çiftin kızı Dilek Yılmaz ile Güllü Yılmaz'ın ağabeyi ve yeğeniyle konuştu.

Aramco: Suudi Arabistan, milli petrol şirketinin halka arzını onayladı

Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu, milli petrol şirketi Aramco'nun hisselerinin bir kısmının halka arzını onayladı. Dünyanın en kârlı şirketi Aramco'nun piyasa değerinin 1,5 trilyon dolardan fazla olduğu sanılıyor. İlk etapta şirket hisselerinin yüzde 1'inin ya da 2'sinin halka açılması bekleniyor.

Hürriyet gazetesi: İşten çıkarmalar hakkında neler biliniyor?

Hürriyet gazetesinde bir grup çalışanın işine son verildi. İşten çıkarmaların yüz yüze aktarılmaması, çalışanlara mektup yoluyla tebligat yapılması veya e-posta ile bilgisayar hesaplarına girememeleriyle işten çıkarıldıklarını anlamaları tartışma yarattı ve tepki topladı. Son olarak Ayşe Arman, 27 yıldır Pazar röportajları yaptığı gazeteden istifa etti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter