Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 06.23.2024, 07:59 PM (GMT)

News - Haberler

İstemediğini gönderecek

Hükümetin Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) yer alan “norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak” hedefi, “memura sürgün” olarak nitelendirildi. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Norm fazlasından kasıt sürgünle başka yere göndermek için bahanebulmaktır” dedi.

Madenci Ankara yolunda

Tazminatlarını almak için Ankara’ya yürüyecek Somalı madencilerin yürüyüşü kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yürüşşte ısrarlı madenciler, “Hak-İş'e serbest, madenciye yasak” diyerek tepki gösterdi.

Şüpheler artıyor

Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı Nadira Kadirova’nın, 23 Eylül akşamı milletvekili Şirin Ünal’ın silahıyla kendisini vurarak intihar ettiği iddia edilen olay üzerindeki sır perdesi henüz aydınlanamadı. Ancak Cumhuriyet’in ulaştığı yeni bilgiler, Kadirova’nın geleceği konusunda plan yaptığını gösteriyor. Buna göre Kadirova, Çankaya’da Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki bir dershane müdürü ile yabancı öğrenci sınavına hazırlanmak için yazıştı.

Marco Rose: Baskılı oynayacağız

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 2’nci maçında yarın Medipol Başakşehir’e konuk olacak olan Almanya Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach’ta teknik direktör Marco Rose ve futbolcu Oscar Wendt maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İktidar hukuku ayak bağı olarak görüyor

AKP’nin her geçen gün hukuku katleden söylemleri ve icraatleri birçok kesim tarafından eleştirilirken CHP İstanbul Milletvekili, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu bu süreci anlatan “Anayasasızlaştırma ve Demokrasi Umudu” isimli kitabı kaleme aldı. AKP’nin ülkeye yaptığı en büyük kötülüğün “hukuku ayak bağı olarak” görmesi olduğuna değinen Prof. Dr. Kaboğlu ile “Asmayalım da besleyelim mi?” diyen Kenan Evren ve “ağaç kabuğu yesinler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki benzerlikleri de konuştuk.

Böyle sansür görülmedi

Silivri Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu, sorunların anlatıldığı ve bir de şiirin olduğu bölüm kapatıldı

MHP teklife soğuk: Sistem tartışmaya açılır

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda geçerli olan yüzde 50+1 barajının yüzde 40'a çekilmesine MHP sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı adayının “nitelikli çoğunluğu alarak seçilmesi gerektiğine” dikkat çeken MHP'de, bunun olmaması halinde yeni sistemin tartışmaya açılacağınadikkat çekiliyor.

AKP'liÇelik 50+1 için konuştu: 'Geriye gidiş ajandamız yoktur'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 50+1 oy tartışmalarıyla ilgili olarak, "AK Parti'nin gündeminde herhangi bir değişiklik yok. Faruk Çelik kendi kişisel görüşünü söylemiş. Vatandaşın onayından geçeni değiştirme çabasında olmayız. AK Parti'nin geriye gidiş ajandası yoktur" dedi.

Nadira Kadirova'nın ölümüyle ilgili savcılıktan açıklama

AKP milletvekiliŞirin Ünal’ın evinde 1 yıldır çalışan 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın intiharıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, soruşturmaya ilişkin ayrıntılar paylaşılarak, incelemelerin sürdüğü belirtildi.

''TBMM Saray’ın değil, annelerin, milletin sesi olmalıdır''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM'nin kapıları bugün adalet arayan Harbiyeli annelerine kapatıldı. Anneleri, 'Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri, askeri öğrencilerin anneleri' diye ayırmak, ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter