Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 03:48 PM (GMT)

News - Haberler

Gülsüm Elvan isyanda: Biz de anne değil miyiz?

Gezi Direnişi’nde Okmey-danı’nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 14. duruşması görüldü.

‘Cemaat pazarlığını basından duydum’

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2010’daki anayasa değişikliği referandumu sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) etkin olduğu Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki (HSK) cemaate mensup üyelerle, 2011’de yapılan “yüksek yargı üyeliği pazarlığı” konusunda yaşamını yitiren eski müsteşar Ahmet Kahraman’ı suçladı. “Bu pazarlıktan haberinin olmadığını” savunan Ergin, “Ben basından duydum” dedi.

New York’ta ‘güvenli bölge’ mesaisi

Birleşmiş Milletler’in (BM) 74. Genel Kurul görüşmelerinin yapıldığı New York, Suriye’de sahada olan aktörlerin temsilcilerinin de görüşmelerine ev sahipliği yaptı. Türkiye heyetinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi JamesJeffrey ile “güvenli bölge” başlığını görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi. Kalın’ın görüşmede, farklı yaklaşımlara rağmen Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD ile ortak çalışma yürütülen “güvenli bölgenin” bir an önce tesis edilmesi konusunda Türkiye’nin beklentisini dile getirdiği bildirildi.

On binlerceçocuk okul bulamazken yurtdışına milyonlarca TL aktarıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kurulan Maarif Vakfı’na aktarılan yüz milyonlarca liranın, hiçbir denetime tabi olmadığı Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. CHP’li Murat Bakan, “Devasa bütçeyi TBMM, MEB, Maliye, Sayıştaydenetleyemiyor. Peki, vatandaşın parası kime ve nereye gidiyor?” dedi.

İstanbul'da sandık görevlilerine hapis istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, 31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla başlatılan soruşturmanın bir kısmı tamamlandı. Aralarında sandık kurulu başkan ve üyelerinin bulunduğu 37 kişi hakkında FETÖ suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

‘İBB önüne gelmeyenler tehdit ediliyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 31 Mart yerel seçimlerinden sonra işe alındıkları gerekçesiyle işten çıkarılan bir grup işçinin İBB önünde eylemi devam ederken ilginç bir iddia ortaya atıldı.

CHP, 28 Eylül’de 5 ana panel ve çok sayıda katılımcıyla Suriye’de çözümü konuşacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 28 Eylül’de düzenlenecek Uluslararası Suriye Konferansı’na ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Türkiye 2014’ten bu yana dünyada en çok mülteci barındıran ülkedir. Türkiye topraklarında 4 milyon civarında Suriyeli bulunmaktadır. Konu yalnızamülteci sorunu ile sınırlı olmayıp bölge coğrafyasına etkisi nedeniyle çok yönlü tartışılması gereken bir konudur. Bu nedenle konferansımız ‘Suriye’de Barışa Açılan Kapı’ teması ile gerçekleşektir” dedi.

Cumhuriyet’ten Ekicioğlu’na ziyaret

Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve yazarımız Işık Kansu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve yazarımız Mustafa Balbay ile Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş, Kırşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

İmamoğlu, L’Ekspress’e konuştu: Benim zaferim bir uyarıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dünyaca ünlü Fransız dergisi L’Ekspress’e röportaj verdi. “Yeni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, megapol İstanbul için projelerini anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iğneliyor” diyen dergi, “Benim zaferim bir uyarıdır” başlığını attı.

Galatasaray Başkanı öyle bir şey dedi ki!

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.tr- Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "(PFDK) Neden sevk edildiğimi ben de merak ediyorum"- "Florya'dan şu anda çıkamıyoruz. Bunun nedeni biz değiliz. Nedeni, bize verilen arsanın işgal altında olması"- "Dış ve iç faktörlerin müdahale etmediği bir yarış istiyor ve diliyoruz"




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter