Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 03:16 AM (GMT)

News - Haberler

Atınoluk Sertab Erener ile müziğe doydu

Sertab Erener, akustik-elektrik performansıyla önceki akşam Altınoluk’ta dinleyicileriyle buluştu. Akustik-elektrik konserleri oldukça ilgi gören ve beğenilen Erener, Kerki-Solfej’in düzenlediği gecede verdiği konserde sahnedeki esprileri ve paylaştığı anılarıyla kendisini dinlemeye gelenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Kadfest’in konuğu Tunuslu yönetmen Baccar oldu

Kadıköy’ün bu yıl ilk kez düzenlediği “KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali” kapsamında gerçekleştirilen “Yıldızlar Altında Sinema” etkinliğinin onur konuğu Tunuslu yönetmen Selma Baccar oldu. Festivalde, Kadınlar Koğuşu (El Jaida) filmi gösterilen Selma Baccar, “Tunus’ta 50 yıl önce, Türkiye’de Atatürk zamanında elde edilmiş olan birtakım hakların Tunus’ta da elde edilmesi yönünde çalışmalar yapıldı ve bu Tunus için çok önemli bir adım oldu” dedi.

‘Takım çalışmasına inanırım’

Pera Müzesi Genel Müdürü Özalp Birol ile yaptığımız sohbete devam ediyoruz. Gençliğinde voleybol oynadığını ve bu yüzden de takım çalışmasına önem verdiğini söyleyen Birol, tam bir okuma oburu olduğunu ve özellikle Atatürk ile ilgili her yayını okumaya çalıştığını belirtiyor.

Şebnem Ferah Hatay’daydı...

Milyon Yapım organizasyonuyla Hatay’ın Arsuz ilçesinde 4 gün sürecek “MilyonFest Arsuz”un üçüncü gün kapanış konuğu Şebnem Ferah oldu.

Peki, sence oyunculuk?

Beyti Engin, YouTubeüzerinden ‘Bence Oyunculuk’ adlı bir program hazırlıyor. Engin, “Bence Oyunculuk”un amacının bugünün bir arşivini oluşturmak olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Mümkün olursa Metin Akpınar, Genco Erkal, Nevra Serezli, Ferhan Şensoy, Haluk Bilginer, Çetin Tekindor, Şener Şen, Meral Çetinkaya ve daha birçok ustayı ağırlamak ve onlarla Türk oyunculuk tarihinin arşivini oluşturmak muhteşem olur.

'250 bin kiÅŸi iÅŸsiz kalacak'

CHPİstanbul Milletvekili İlhan Kesici, siyasi iktidarın gerekli tedbirleri almaması durumunda Türkiye’nin önümüzdeki 6 ayda büyük bir ekonomik krizin içine gireceğini söyledi.

Mardin'deki yangın söndürüldü

Mardin'de, Bagok Dağı eteklerinde çıkan ve 6 Süryani köyünü de etkisi altına alan yangın, BOTAŞ İstasyonu'ndaki petrol boru hattına sıçramadan söndürüldü.

‘Birileri emekli olsun diye bekliyoruz!’

Üniversiteyi okumak bir dert, mezun olmak başka dert. Emeklerinin boşa gittiğini anlatan üniversiteli işsizlerin duyguları ortak: Hayal kırıklığı, işe yaramama hissi. “Asgari ücrete mühendislik yapmanı bekliyorlar” diyen de var, o kadar okuduktan sonra, İŞKUR yetkililerinin market kasiyerliği teklif etmelerini trajikomik bulan da...

‘Zonguldak, nereye gitsem arkamda’

Emeğin başkenti Zonguldak’ın yetiştirdiği eğitimci, yazar İrfan Yalçın, ilk sanayi kentinin soylu bir yarış atıyken sütçü beygirine dönüştürülmesinden üzüntü duyuyor.

Okulundan memnun olmayana ikinciÅŸans

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları bugün başlayacak ve 2 Ağustos’ta bitecek. 2. nakil süreci de 5-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin, 19-23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakilkomisyonlarına başvurmaları gerekecek.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter