Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 10:57 AM (GMT)

News - Haberler

Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahathir Muhammed'e Cumhuriyet nişanı verdi. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bir gazetecinin Hakan Atilla'nın tahliyesine ilişkin sorduğu soruya, "Hakan Atilla konusuna gelince, Halk Bankımızın yöneticisinin yaşamış olduğu süreç başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür. Verilen mahkumiyet cezası bitmiş oldu. Borcumuz kalmadan Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Kendisi ile yaptığım görüşmede, 'Ailenle tatilini yap, sonra seni Ankara'da bekliyorum. Orada oturur, konuşur, kararımızı veririz' dedim. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz." ifadeleriyle yanıt verdi.

Piyasalarda son durum!

Borsa, yüzde 1,37 değer kaybederek 102.044,99 puana geriledi. Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,45 azalarak 261 bin liraya geriledi.

Ordu’ya yaklaşık 15 bin tarım işçisi gelecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (TZOB) Arslan Soydan, Ordu'da sahil kesimde fındık toplama tarihinin 6 Ağustos olarak belirlendiği hatırlatarak, il geneli için yaklaşık 15 bin işçinin geleceğini söyledi. Soydan, hasada erken başlanılması durumunda kilo kaybı ve kalite düşüklüğü yaşanabileceğini de belirtti.

Rusya, Türkiye'den vizesiz seyahatin kapsamını değiştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarına uygulanan vize rejimini kaldırdı. Rusya'dan yapılan açıklamadan kısa bir süre önce de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını 1 Eylül'denitibaren kaldıracağını açıklamıştı.

Hong Kong polisinden 'çete karşıtı' gösteriye yasak

Hong Kong polisi hükümet karşıtı göstericilere saldıran çetelere karşı yapılacak olan planlı gösteriye yasak getirdi. Protesto organizatörleri, polisin yasak getirmesine rağmen yürüyüşlerine devam etme kararı aldı.

Avrupa kavruluyor

Avrupa, bu yaz ikinci kez sıcak hava dalgasının etkisine girerken, bazı ülkelerde bugüne kadarki en yüksek sıcaklıkların kayda geçebileceği belirtildi.

Karıncaları örnek alan köylüler

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı kırsal Karacaören Mahallesi’nde karıncaları örnek alarak çalışma yapan köylüler ilginç görüntüler oluşturdu.

Yazgülü Aldoğan - Medyanın sonu gelirse falcıya gideceksiniz!

Medyanın sonu gelirsefalcıya gideceksiniz! -Siz bu satırları okuduğunuz sırada ben Karadeniz yaylalarında trekking yapmakta olacağım. Ve yeşille mavinin arasında mutlu mesut yürürken en büyük sıkıntım gazete okuyamamak olacak! Manyak mıyım neyim, hayır sadece gazeteyi kâğıtta...

Emre Kongar - CHP nasıl başaracak? HDP, İYİ Parti ve Saadet

CHP nasıl başaracak?HDP,İYİ Parti ve Saadet -Hiç kuşkusuz 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimleri, yurt çapında stratejik bir DEMOKRASİ zaferidir!Evet, bu zafer CHP’li aday­ların kazanmalarıyla sonuçlan­mış görünmektedir ama:

Orhan Bursalı - Ankara yanlış kapıyı çalıyor...

Ankara yanlışkapıyı çalıyor... -Dün ABD’nin Suriye temsilcisi hükümetle görüşmeler yaptı. Suriye’de “güvenlik bölgesi” konusunda ABD’yi ikna etmeye çalışıyor hükümet. Neyse ki anlaşamadılar. Zaten anlaşma beklemek büyük bir hatadır. ABD, Suriye’nin kuzeyi...




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter