Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 06:01 AM (GMT)

News - Haberler

CHP’li Bingöl’den 19 Mayıs’ın 100. yılında gençlik raporu: İşsiz, borçlu, tutsak...

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, 19 Mayıs dolayısıyla hazırladığı raporu açıkladı. AKP iktidarının gençlerin sorunlarına çare olamadığının vurgulandığı raporda çarpıcı veriler paylaşan Bingöl, ''Sosyal devletin gereği, hakların mahrumiyetini değil; hakların korunmasını sağlamaktır. 19 Mayıs’ın 100. yılında Türkiye, gençliğin aklıyla ve çalışkanlığıyla yükselmelidir” dedi.

Eylemlerin odağından Musa Kaplan’ın kitaplar ve noktalanmamış belgeselleriyle 68 kuşağının öyküsü..

Musa Kaplan’ın vurgulamasıyla “Bu yolculuksa dünyada ve Türkiye’de 68 kuşağı diye adlandırılan ve birçoğu 12 Mart öncesinde ve sonrasında hapishanelerde, işkencehanelerde, dağlarda, öğrenci evlerinde, yurtlarda kısaca bulundukları her yerde öldürülen, yaşayanların da devrim hayalleriyle veya mücadeleleriyle ömür geçirdiği, küçük bir kısmının da ülkemiz atmosferinde sert rüzgârlarda savrulduğu bir kitlenin öyküsü..”

Kurtuluşa atılan ilk adımın 100’üncü yıldönümü kutlu olsun

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla başta Samsun, İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere yurt genelinde birçok etkinlik düzenlenecek. Liderlerin yanı sıra on binlerce yurttaş Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk adımının atıldığı Samsun’a akın etti. Diğer kentlerdede yürüyüşler, fener alayları, konserler ve paneller yapılacak...

Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Suriyeli göçmenler, bayram için ülkelerine gitmeye başladı

Türkiye'den bayramı ziyareti için ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli göçmenlerin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları bugün başladı. Ülkelerine gidecek göçmenlerin 30 Ekim 2019 tarihine kadar geri dönüş sağlayabileceği belirtildi.

HoÅŸ geldin Cumhuriyet TV

Cumhuriyet TV, YouTube'da yayın hayatına başladı... İşte Cumhuriyet TV'nin ilk videosu...

Hamdi Ulukaya iş dünyasının Nobel’ini aldı

ABD’nin gıda şirketlerinden Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, iş dünyasının Nobel’i olarak görülen Oslo Business for Peace ödülünün sahibi oldu. Bu ödülü daha Elon Musk, Richard Branson ve Paul Polman gibi isimler de almıştı.

Akrabalarına gitmesini istemediği eşini bıçaklayarak öldürdü

Kocaeli'ninÇayırova ilçesinde, Cemal Oturak (37) bazı akrabalarına gitmesini istemediği eşi Özgü Oturak’ı (32) defalarca bıçaklayarak, öldürdü. Cinayetin ardından evden çıkıp sabaha kadar sokaklarda gezen Oturak, polis merkezine giderek, eşini öldürdüğünü söyledi. Eve giden polis kadının cesedini buldu.

Olayların Ardındaki Gerçek - TÜSİAD’ın Tespitleri ve Erdoğan

OLAYLARIN ARDINDAKİ GERÇEK -İBB Başkanlığı seçiminin iptal edilip İmamoğlu’nun mazbatasının geri alınması ve 23 Haziran günü yapılacak seçime 37 gün kalması tüm dikkatleri seçime çevirmiş bulunuyor. Bu doğaldır.Ancak bu arada dikkatten kaçmaması gereken kimi konular var....




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter