Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 10:18 PM (GMT)

News - Haberler

TakipsizliÄŸe itiraz

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği öne sürülen Özbekistan Vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

Tecavüzcünün dostu olmayın

AKP, dün CHP ve İYİ Parti heyetleriyle infaz paketini görüştü. Siyasi suçlarda farklı yaklaşımda olan iki parti de uyuşturucu, cinsel suçlar ve kadına şiddet suçlarının kapsam dışı olması gerektiğini iletti.

Kararsızlığın bedeli

Saydamsızlık, az test ve radikal önlemlerde geç kalma salgının tüm Türkiye’ye yayılmasına yol açtı.

10 kişiden 4’ü tedbir almıyor

Gezici Araştırma Şirketi’nin koronavirüse ilişkin 1068 kişi ile yaptığı ankette, Türkiye’de her 10 kişiden 4’ünün herhangi bir tedbir almadığı belirtildi.

Sağlıkçıların sıkıntısı büyük

Salgında en büyük risk grubunda olan sağlık emekçileri, Bakan Koca’nın söyleminin aksine “Malzemeler gönderiliyor ancak hem yetersiz hem de aynı gün bitiyor. Eleştirmiyoruz, uyarıyoruz” diyor. Aile hekimleri de 20’den fazla sağlık çalışanının hasta olduğunu belirtti.

‘Dört senaryo var’

Türk basketbolunun duayeni, Cholet koçu Erman Kunter Fransa’dan ’in sorularını yanıtlayarak koronavirüs önlemlerini ve liglerde ne yapılacağını anlattı.

Almanya koronavirüs salgınını 8 yıl önce öngörmüş

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Meclisi'ne tam 8 yıl önce sunulan Robert Koch Enstitüsü ve çok sayıda bilim kurulunun hazırladığı rapor ortaya çıktı. Raporda Güneydoğu Asya'da bir hayvan pazarında mutasyona uğramış yeni SARS-koronavirüsünün ortaya çıkacağı ve tüm dünyaya yayılacağı yazıyor. Ayrıca salgının üç yıl süreceği virüsün iki kez mutasyona uğracağı ve aşısının ancak üç yılda bulunabileceği belirtildi.

Türkiye'de hangi kriterlere göre koronavirüs testi yapılıyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de şu ana dek 20 bin 345 kişiye korona test yapıldı. Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere çeşitli meslek örgütleri, yurttaşlara yapılan test sayısının artırılması gerektiğini ifade ediyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter