Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.29.2024, 07:09 AM (GMT)

News - Haberler

'İstanbul’u Pontuslu kazandı' başlığını atan gazeteci: Haberim çarpıtıldı

31 Mart seçimleri sonrası YSK'nin İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı mazbatası verdiği CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili haber yapan Yunan gazeteci Ioanna Kleftogianni'den konuyla ilgili açıklama geldi. Kleftogianni, “Yunanca’da Pontuslu demek, Karadeniz kıyısından demektir aslaİmamoğlu’nun Yunan kökenli olduğunu ima etmedim” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK’nin gerekçeli kararına ilişkin ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’nin İstanbul seçiminin iptali hakkında açıkladığı gerekçeli karar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Genel merkezde arkadaşlarla görüşeceğiz, durumu değerlendireceğiz. Metni görmeden bir şey söylemem şu aşamada doğruolmaz" ifadelerini kullandı.

67’sinde tıbbı bitirdi

Samsun’da 47 yıldır eczacılık yapan, daha önce iki fakülte ve bir yüksekokul bitiren Gönül Berker (67), 2011 yılında başladığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’ni 6 yılda tamamladı.

Can suyunu kesmeyin

Ordu ve Giresun yaylalarının yan kolların birleşmesiyle oluşan ve Karadeniz’e özgü “Karadeniz alası” olarak isimlendirilen alabalıkların yumurtlama alanı olan Turnasuyu Irmağı yeni bir hidroelektrik Santral (HES) tehdidi altında. Irmak üzerine kurulmak istenen proje iki kez mahkeme kararı ile durdurulmuştu.

Samsun’da ‘Yeniden Doğuş’

Kurtuluş mücadelesinin destansı hikâyesinin anlatıldığı dünya prömiyeri ve gala gösterimi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan “Yeniden Doğuş” operası Milli Mücadele’nin 100. yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde (SAMDOB) sahneye koyuldu.

72. Cannes Film Festivali’nden notlar

Merakla beklenen“Once Upon a Time in Hollywood”, 25 yıl önce “Pulp Fiction” ile Altın Palmiye alan Quentin Tarantino’nun en zayıf filmi…

CHP’nin 31 Mart analizi: Verileri YSK kesmiş

CHP; YSK’nin 31 Mart’ta siyasal partilere gönderdiği seçim verilerini İstanbul, Ankara ve İzmir sonuçlarıyla analiz etti. YSK’nin İstanbul sonuçlarını saatlerce paylaşmadığı belirlendi.

Şanlurfa'da askerlerin kaldığı konteynerde yangın çıktı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trŞanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe sınırındaki Yıldıran karakolunda askerlerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Nöbetten dönen askerlerin fark ederek durumu bildirdiği itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter