Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 05:36 PM (GMT)

News - Haberler

Nafia Kuş dünya üçüncüsü

Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli taekwondocu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda bronz madalya kazandı. Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda en önemli organizasyon olan şampiyonaya 150 ülkeden 975 sporcu katılıyor.

Akkuyu'nun temelindeçatlak var

SamsunÇevre Platformu’nun (SAMÇEP) bileşeni olduğu Ekoloji Birliği, Türkiye genelinde 60 bileşeni ile Akkuyu Nükleer Santral inşaat temelinin iki kez çatlaması ve bu olayın 10 aydır halktan gizlemesi üzerine “Uyan Türkiye” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Armağan Melisa Kesmez’in oldu

Her yıl bir öykücüye verilen 65. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, yazar ‘Nohut Oda’ adlı kitabıyla aldı.

72. Cannes Film Festivali‘nden notlar

Bolışıklı bir alacakaranlık ya da gölgeli bir aydınlık düşünün. Güneşin donuklaştığı, ayın güneşle yarıştığı, pusulasını yitirmiş bir dünyayı gözünüzde canlandırmak, bugün hiç de zor olmasa gerek...

100 yıllık çınar

2016 yılında yaşamını yitiren senarist, şair ve yazar Vedat Türkali’nin doğum günü kutlandı

Genel Kurul'da gündeme oturan 'Siz çaldınız' konuşması

HDP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, TBMM Genel Kurulu’nda, AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimine ilişkin "çaldılar" söylemine yanıt verdi. Tiryaki, ''İçişleri Bakanlığı'ndan sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin verilerini aldınız; işte, çalma budur'' dedi.

THY yıldız kaybetti

Havayoluşirketlerini yıldız sayısına göre kategorilere ayıran ve her yıl farklı alanlarda ödüller dağıtan Skytrax, 4 yıldızlı Türk Hava Yolları’nı bu yıl 3 yıldıza layık gördü.

İBB Meclisi’nde FETÖ soruları gerginlik yarattı: Allah belasını versin!

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İBB Meclisi 1.Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya haklarındaki FETÖ iddialarını sordu. Tevfik Göksu, soru üzerine “FETÖ illeti ile bağım olmadı, olanların Allah belasını versin”dedi.

Kırmızılı Kadın'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonuçlandı

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde "kırmızılı kadın" olarak tanınan Ceyda Sungur’un Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru sonuçlandı. AYM, Anayasa ile güvence altına alınan "kötü muamele yasağının ihlal edilmediğine" oy çokluğuyla hükmetti. Ceyda Sungur başvurusunda, polisin orantısız güç kullanması ve polis memuru hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi nedeniyle kötü muamele yasağının ihlal edildiğini belirtmişti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter