Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.29.2024, 01:03 AM (GMT)

News - Haberler

Bitlis'te köy yoluna tuzaklanmış 60 kilo EYP bulundu

Bitlis'te güvenlik güçlerince yürütülen operasyon kapsamında, terör örgütü PKK tarafından teneke ve plastik bidon içinde, köy yoluna tuzaklanmış 60 kilogram ağırlığında 2 el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi.

Eba.gov.tr’ye nasıl girilir, MEB’in uzaktan erişim sistemi nasıl çalışıyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hizmete soktuğu EBA.gov.tr sistemi üzerinden bugünden itibaren uzaktan eğitime başlandı. Dersler TRT EBA TV üzerinden de yayınlanıyor. EBA sistemine nasıl girilir, kayıt olmak ve şifre almak işin ne yapmak gerekiyor?

‘Alkış’ yetmez kritik haftadayız

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alpay Azap, dünya nüfusunun yüzde 40 ila 70’inin koronavirüs ile enfekte olabileceğini belirterek “Türkiye’de yayılma hızını düşürmeliyiz. Yoksa tedaviye yetişemeyiz. Yurttaşa çok önemli görev düşüyor. Kurallara uyun” dedi.

Usta karikatürist son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci-yazar-karikatürist Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Trabzon Temsilcisi Hikmet Aksoy (83) tedavi gördüğü Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşamını yitirmesinin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fazıl say evde

Salonda konser dinlemenin bazı sıkıntılarını bile özlediğimiz şu günlerde sosyal medyada içimizi açan şeyler oluyor: Fazıl Say’ın Instagram konserleri. Fazıl Say, konser vermek için bir şehirden öbürüne uçup durduğu günlerde “Say on the road” başlığıyla yayımlıyordu etkinliklerini.

Büyük buhrana hazır olun

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan: Krizin bir iki aydan uzun sürmesi durumunda maalesef 2008 tarzı bir kriz, hatta 1929 tarzı bir kriz de bekleyebiliriz. Dolar, sistemin üzerinde kurulduğu para. Bu nedenle kriz, dolar fiyatını yükseltecektir. Petrol fiyatları birkaç ABD üreticisinin iflas haberi geldiğinde dip yapacaktır.

Faturalar askıya alınsın

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin’den Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesini yılbaşında bütçeye aktaran hükümete, kaynakların “yandaş müteahhitlere ve betona gömüldüğü” tepkisi geldi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter