Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 07:29 AM (GMT)

News - Haberler

Cumhurbaşkanlığı’ndan Türkiye'ye dönmek isteyenlere ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçici olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen öğrencilerimizin 21 Mart Cumartesi yerel saatle 17.00'a kadar bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerimize başvurmaları halinde, planlanan süre içinde dönüşleri gerçekleştirilecektir" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan 12 maddelik koronavirüs genelgesi

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, tüm özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi ilan edildi. Genelgede; 'Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, Kovid-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur' denildi.

Emniyet genel müdürlüğü trafik başkanlığı trafik cezaları verilerini açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre 2020 yılının ilk iki ayında 61 bin trafik kazası oldu. Uygulanan trafik cezalarına bakıldığında ise 2020 yılında geçen seneye göre artış görülüyor. 2019’un Ocak ve Şubat aylarında toplam 638 milyon TL’lik ceza yazılırken 2020’nin aynı döneminde 1 milyar TL’lik ceza yazıldı.

70 gündür kayıp olan Asuri çiftten birinin cansız bedeni bulundu

Şırnak Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Kovankaya köyünde yaşayan ve 11 Ocak'tan beri kendilerinden haber alınamayan Asurî Hurmuz (71) ve Şimoni Diril (65) çiftinden, Şimon Diril'in cansız bedeni bulundu. Çiftin oğulları İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril (38), “Annemin cansız bedeni hala orada, başında nöbet tutuluyor. Şu an helikopterin oraya gitmesi bekleniyor. Yapanın Allah belasını versin. Babamında büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kim yaptığı belli değil" dedi.

Osman Kavala'ya 'darbe girişimi' suçlamasından tahliye kararı

Osman Kavala hakkında, yaklaşık 28 ay tutuklu kaldığı Gezi Parkı davasında beraat ettikten sonra cezaevinden tahliye edilmeden tekrar tutuklandığı "15 Temmuz darbe girişimine iştirak" soruşturmasında tahliye kararı verildi. Kavala, "Askeri ve siyasal casusluk" suçundan da tutuklu bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak.

Ünlüler 'koronavirüse karşı etkili' diye dolandırıcı ürün reklamı yaptı

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Ebru Akel, Seda Akgül gibi ünlüler, Instagram hesaplarından coronavirüse karşı etkili olduğu iddia edilen bir gıda takviyesini paylaştı. Tarım Bakanlığı’nın Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi’nde No-Attack isimli bir ürün yer almıyor. Ayrıca ürünün satıldığı web sitesinde kayıt adresi olarak “yalan dolan mahallesi” ibaresi yer alıyor. Öte yandan web sitesinde yer alan tanıtıcı metinlerde ürün hakkında verilen bilgiler çok ciddi derecede tüketiciyi yanıltıcı ifadeler içeriyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter