Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 07:21 AM (GMT)

News - Haberler

İtalya'da ordu sokağa çıkıyor

Yeni tip koronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da halkın sokağa zorunlu olmadıkça çıkmamasını denetlemek üzere askerlerin şehir merkezlerinde görevlendirilmesi planlanıyor.

Türk Devrimi’nin kalemi: Falih Rıfkı Atay

Cumhuriyet döneminin en etkin gazetecilerinden Falih Rıfkı Atay’ın ölümünün ardından 49 yıl geride kaldı. Milli Mücadele dönemine kalemiyle destek veren Atay, Cumhuriyet döneminde de Atatürk Devrimleri’nin savunucularından biri oldu. Yazdığı kitaplarla Türkiye’nin yakın tarihini aydınlatan Atay’ın en unutulmaz eserlerinden biri ise, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşantısını anlattığı “Çankaya” kitabı...

Benzin ve motorine zam geldi

Bu geceden itibaren benzinde 4, motorine ise 11 kuruş zam geldi. Zamlar pompa fiyatlarına yansıyacak.

Benzin, LPG ve motorine zam!

Bu geceden itibaren benzinde 4, motorine ise 11 kuruş zam geldi. Zamlar pompa fiyatlarına yansıyacak. Öte yandan LPG'den alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) de 7 kuruş arttırıldı.

Süper Lig'de Play-off'a doğru!

Liglerin ertelenmesinden sonra toplanan Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, süreci hızlandırma adına 'Play-off' sistemi uygulanması konusunu masaya yatırdı. 17 Nisan tarihi de gündemde.

‘İşte mebus olacak kadın’

Cumhuriyetin ilk kadın muhtarlarından olan Satı Çırpan, 1935’te Atatürk ile karşılaşmasının ardından Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden biri oldu. “Satı Kadın” olarak bilinen Çırpan, 1890 olan doğum yılını Atatürk ile karşılaşmasında “Sen Samsun’a çıkmadan önce yaşamıyorduk ki” sözleri ile 1919 olarak söylerken, Atatürk ise Satı Kadın için “İşte mebus olacak kadın” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “İnfaz düzenlemesine olumlu katkı vereceğiz”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ikinci yargı paketinin içinde infaz düzenlemesinin yer almamasına tepki göstererek, “Cezaevlerinde insanlık dışı bir infaz sistemi uygulanmaktadır. Bu konuda yapılacak düzenlemeye olumlu katkı vereceğiz” dedi. Özel, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin ise, “Açıklanan paketin korona ruhuyla uzaktan yakından ilgisi yoktur” değerlendirmesinde bulundu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter