Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 04:55 AM (GMT)

News - Haberler

Metalde '1 metre mesafe'deçalışmak hayal

Birleşik Metal İş Sendikası'nın anket sonuçlarına göre metal işçisi, 1 metrenin altında mesafe ile çalışıyor, kendini işyerinde risk altında hissediyor.

Türkiye'deki en riskli 5 şehir!

Türkiye'de koronavirüs için olağanüstü tedbirler alınırken gelen haberler de toplumu korkutuyor. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'deki en riskli illeri açıkladı. Doğanay 'Hazirana doğru hemen hemen normal hayata yakın bir şeye döneceğimizi öngörüyorum' diye konuştu.

ABD ordusu teyakkuzda: Askerler yönetimi devralabilir

ABD tarihinde ilk defa, Savunma Bakanlığı Pentagon'a, 'hükümetin sürekliliğini' sağlaması için teyakkuz emri verildi. Savunma Bakanı Esper ise ABD Kuzey Komutanlığına, 'konuşlanmaya hazırlanma' yetkisi verdi. Bu yetki, sivil otoritenin zarar görmesi durumunda, ülke çapında yürütme yetkisinin orduya devredilebileceği bir tür sıkıyönetimi de kapsıyor.

İşte dünyanın en mutlu ülkesi

Birleşmiş Milletler'in (BM) bu yıl 8'incisini yayınladığı 'Ülkelerin Mutluluk Endeksi' raporuna göre bu yılın en mutlu ülkesi Finlandiya oldu. Finlandiya, üç yıldır liderliği kimseye bırakmıyor.

CHP'li Alban: Muğla'da vaka yok, tek yapmamız gereken dikkatli olmak

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da henüz koronavirüs vakasının olmadığını belirterek, “Tek yapmamız gereken şey panik yapmadan, konunun uzmanlarının uyarılarını dikkatle dinleyip, gereken tedbirleri almaktır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyelere koronavirüs genelgesi: Hiçbir gerekçeyle su kesintisi yapılmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni tip koronavirüse ilişkin yeni tedbirleri içeren "koronavirüs önlemleri" genelgesine göre belediyeler, hiçbir gerekçeyle abonelere yönelik su kesintisi uygulamayacak. Belediyelerce, koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerine de bu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyecek.

Umrecilerin karantina süreci devam ediyor

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiUmre dönüşü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirilen ve 14 gün karantinada kalacak olan 3 bin 500 yurttaşın karantina süreci devam ediyor.

Wenger: Ligleri hemen bitirin!

Ünlü teknik direktör Arsene Wenger: Futbolun hayatımızdaki temel öncelik olduğunu düşündük, ancak şimdi çok daha önemli şeyler olduğunu keşfediyoruz. Premier Lig için öncelikli konunun sezonun bitirilmesi olduğunu düşünüyorum.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter