Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 07:27 AM (GMT)

News - Haberler

Patrona kalkan, emekçiye kriz

Hükümetin, koronavirüsün etkilerini azaltmak için önceki gün “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adıyla açıkladığı pakette işverenlere yönelik biz dizi önlem yer alırken, emekçilerin taleplerinin hiçbiri karşılanmadı.

Yasalarda düzenleme şart

Virüs salgınıyla gündeme gelen iş durdurma, ücretsiz izin ve benzeri uygulamalarda emekçinin hak kaybına uğrayacağı, bunun önlenmesi için yasal düzenleme gerektiğinin altı çizildi.

Turizm sadece konaklama deÄŸil

Koronavirüsü için ülkeler önlem paketlerini açıkladı. Türkiye de 100 milyar TL’lik bir paketle ortaya çıkacak mağduriyetleri önleyeceğini ilan etti.

Halka da mücbir sebep

Bugünlerde bankaların kriz komiteleri en yoğun çalışan birimler. Salgınla birlikte ekonomiler durma noktasında. Türkiye’de hanelerden en büyük şirketlere kadar borçlu olmayan yok. Krediler ne olacak? Sistem nasıl dönecek? Açıklanan önlem paketinde yer alan maddelerden biri bu nedenle önemli. İlk kez krediler için mücbir sebep tanımı kullanılıyor.

Belçikaca mücadele

3 bölgeli 3 dilli, 7 hükümetli ve 9 sağlık bakanlı ülke korona hükümetiyle sorunları çözüyor.

Elektrikte reklam vurgunu

Sayıştay, elektrik dağıtım tesislerinin, dağıtım şirketleri tarafından sözleşmede olmadığı halde reklam ve kira geliri elde etmek amacıyla kullanıldığını tespit etti. TEDAŞ’a 103 milyon TL’den tek kuruş verilmedi.

40 yıllık adalet arayışı

Mahkeme zamanaşımına uğratılan davanın peşini bırakmayan aile avukatı Kamil Tekin Sürek’in temyiz başvurusunu kabul etti. Dosya Yargıtay’a gidecek.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter