Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 12:14 PM (GMT)

News - Haberler

Prof. Yeldan destek paketini değerlendirdi: Kaynak şüpheli, kriz görünüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı paketi değerlendiren gazetemiz yazarı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Erinç Yeldan başta konaklama ve SGK primlerine gelen vergi ötelemeler olmak üzere sağlanacak 100 milyar liralık kaynağın, büyük sorunları olan ekonomiye bir merhem olmayacağını dile getirdi. Hatta indirilen ve ötelenen vergi indirimi, cari dengesizlik, düşük faiz ve Merkez Bankası’nın erkenden kullanılan kârı ve ihtiyat akçesi göz önüne alındığında paketin kaynağının da şüpheli hale geldiğini anlattı.

Testten kaldık

Türkiye’de vaka sayısı 191’e çıkarken dün de 61 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti. TTB’nin, günlerdir çağrı yapmasına ve DSÖ’nün “Test, test, test” uyarısına karşın Türkiye’de 8 bin civarında test yapıldı. Yalnızca umreden 25 bin kişinin döndüğünü belirten sağlık otoriteleri, “Taşıyıcıların büyük bölümü saptanamadan dolaşıyor” diyor.

Maskeli eldivenli cenaze

89 yaşındaki bir kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğinin açıklanmasının ardından ölen kişinin kimliği hakkında iddialar ortaya atıldı.

AYM’den ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski Ankara Hâkimi Zafer Özer ve eski Adli Tıp Kurumu memuru İhsan Yalçın’ın FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmasının hukuki olmadığı gerekçesiyle hak ihlali kararı verdi.

33 barodan cezaevlerine koronavirüs çağrısı: Tutuklular tahliye edilmeli

Koronavirüs salgınının ardından cezaevlerindeki tutuklulara ilişkin, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır barosunun da bulunduğu 33 baro yaptığı ortak açıklama ile tutukluların tahliye edilmesi yönünde çağrı yaptı. Çağrıda, “Hükümlüler yönünden ise infaz rejiminde yasal düzenlemeler yapılıncaya dek infaza ara verilmeli veya cezanın evde infazı sağlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter