Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 07.07.2024, 12:07 PM (GMT)

News - Haberler

Üniversite öğrencisi Elif Demirel annesiyle birlikte direndi

Gezi Direnişi başladığı günlerde Elif Demirel İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 1. sınıf öğrencisiydi. Final haftasıydı. Gezi’de bir şeyler olduğunu duydu. Arkadaşlarıyla beraber Gezi Parkı’na gitti. O günden sonra hergün Gezi Direnişi’ndeydi. Direnişe kendisiyle beraber annesi Sevim Demirel’de katıldı. İki kuşak, iki kadın direniş alanındaydı...

İstanbul Tabip Odası sordu: '34 hamile çocuk' vakasında 'suçlu' kim?

'34 hamileçocuk' skandalıyla ilgili iddanamede 18 hekim için hapis cezaları talep edilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan İTO, çocuk istismarı olaylarında gerek devlet politikalarının gerekse hukuki yaklaşımların caydırıcı olmanın aksine özendirici olduğuna vurgu yapıldı. İTO, kamuoyunun dikkatini konuya çekmek için 4 soru yöneltti.

Yunanistan’da aşırı sağdan AP’ye üç vekil

İkinci tur yerel ve erken genel seçimlere hazırlanan Yunanistan’da, parlamentoya gireceği tahmin edilen aşırı sağcı partilere bir yenisi daha eklendi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin geçen hafta gerçekleştirildiği ülkede, Yunan Çözümü Partisi, yüzde 4.18 oranında oyla bir sandalye kazanmayı başardı.

Akıllara zarar 'kısıtlı seçmen' operasyonu!

İstanbul'da savcılık YSK'dan gelen yazı üzerine eşinden boşandıktan sonra hastanede psikiyatrik muayene olan 28 yaşındaki C.Ç isimli kadına vesayet davası açtı. Oy kullanıp kullanması mahkemenin elinde olan C.Ç.’nin avukatı Turgut Kazan, yurttaşlara ait sağlık bilgilerinin siyasal amaçlı kullanıldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'İdlib' açıklaması: Ruslarla görüşmelerimiz sürüyor

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de ateşkes ve istikrarın sağlanması için büyük bir mücadele verdiklerini söyleyerek, "Genelkurmay Başkanımız, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüştü. Karşılıklı olarak sorumluluklarımızın ne olduğunu, istikrarın ve ateşkesin sağlanması için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha görüştüler, konuştular. Dolayısıyla biz oradaki sorumluluklarımız neyse onu yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'geyik ihalesi'ne mahkeme 'dur' dedi

Bursa'da, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşları ilerlediği gerekçesi ile ihale yoluyla avlanmaları için satışa çıkarılan 2 geyik, Bursa Barosu avukatlarından Suna Soydaş Fırat'ın'ın açtığı iptal davasıyla kurtarıldı. İhaleye durdurma kararı çıktı.

Eren Erdem'in ailesinden mektup: Trump'a tweet attıramayız

Tutuklu CHP PMüyesi ve eski milletvekili Eren Erdem'in ailesi bayram öncesi bir mektup yazdı. Aile mektubunda, "Biz Anadolu'nun öz yurttaşlarıyız ve oğlumuzun tutsaklığına son verebilmek için ne Merkel'i arayabilir ne de Trump'a tweet attırabilir ne de FETÖ borsalarında yüklü ücretler ödeyebiliriz.Yalnızca adalet arayışımızı ait olduğumuz toplumumuzla paylaşarak dayanışma talep edebiliriz" dedi.

İstanbul trafiğinde tatil yoğunluğu başladı

İSTANBUL'un trafiğinde tatil yoğunluğu başladı. Kentte saat 16.00 sıralarında başlayan yoğunluk saatler ilerledikçe artıyor. İstanbul'un giriş ve çıkışlarında havadan ve karadan trafik denetimleri yapılıyor.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda iddianame tamamlandı! 37 yıl hapsi isteniyor

Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle 18 yaşındaki Pakistan uyruklu Mohammad V. ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede şüpheli Mohammad V.'nin "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 37 yıla kadar hapsi istendi.

Profesörden ürküten tahmin: Bu yıl 10 bin hektar orman alanı yanacak

TÜRKİYE Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Neyişçi, 80 yıllık orman yangınları istatistiki verilerini incelediklerini, bu yıl Türkiye genelinde 1000 orman yangını çıkacağını ve 10 bin hektar orman alanının yanacağını tahmin ettiklerini söyledi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter