Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 07.04.2024, 06:06 PM (GMT)

News - Haberler

Saraydan camiye: Eserler taşınacak mı?

Klasik Türk Sanatları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Uğur Derman’ın, katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği eleştiriler, İslam Medeniyetleri Müzesi’nde yer alacak eserlerle ilgili akıllarda tekrar soru işareti yarattı.

Kıdem giderse işçi de gider

Çalışma Meclisi 4 yıl aradan sonra yeniden toplandı. Türkiye’de çalışma yaşamında yoğun işsizlikten ücretlere kadar birçok temel konu bulunmasına karşın 12. Çalışma Meclisi’nin gündemi “Daha parlak bir gelecek için çalışmak” olarak belirlendi.

KESK güvencesizliğe karşı yürüyecek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ihraç edilen kamu çalışanlarının göreve iadeleri başta olmak üzere, güvencesizliğe, performans sistemine, sözleşmeli istihdama, siyasal kadrolaşmaya, mülakat sistemine, güvenlik soruşturmalarına karşı, “güvencesizliğe son, güvenligelecek haktır” talebiyle bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yürüyecek.

Ankara'da gözaltı sırasında tacize dava: Polisin ifadesi ortaya çıktı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trAnkara'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) tutuklu avukatların serbest bırakılması talebiyle 16 Şubat günü Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eyleme katılan Merve Demirel'i gözaltına alınırken taciz eden polis memuru Sezgin S. hakkında, 'basit cinsel saldırı' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

TBMM'de 'gerekçeli karar' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda, Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin açıklanan gerekçeli karar, tartışmaya yol açtı. AKP'li ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Marmara'da "toz taşınımı" uyarısı

Marmara Bölgesi'nde; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Mahsun Kırmızıgül’ün Akit'e açtığı dava reddedildi

Oyuncu ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, kendisi için "Eski Türkiye artığı" ve "Terör örgütlerinin son dönemdeki gözdesi" ifadelerini kullanan Yeni Akit'e açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, Yeni Akit'in bu ifadelerini düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

Bitkisel hayattaki tutuklu esnaf, evine gönderildi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 2 yıl önce silahla başından yaralanıp bitkisel hayata giren ancak ödenmeyen çeklerden dolayı cezasını çekmek için Alanya'daki hastaneye götürülen Ahmet Öz (52), cezasının 3 aylığına ertelenmesinin ardından evine gönderildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter