Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 06.30.2024, 06:11 PM (GMT)

News - Haberler

Endonezya'da Ramazan jeti

Endonezya’daki savaş uçakları, Cava Adası’ndaki Müslümanları ramazan ayı boyunca sahura uyandırmak için imsak vaktinden önce alçaktan uçarak davulcu görevi görecek.

Bodrum’dan Samsun’a yelken açan gemi ilk molasını verdi

Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, 7 Mayıs’ta Bodrum’dan başladığı “Ege’den Karadeniz’e 100’üncü Yılında Gazi’nin İzinde” rotasının ilk durağı olan İzmir’de yurttaşlarla buluştu.

Ahmet Davutoğlu’ndan Payitaht Abdülhamit dizisindeki göndermeye yanıt

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin fragmanında yer alan ve kendisine gönderme olarak yorumlanan ifadelere tepki gösterdi. Davutoğlu, "Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Yazanların el izleri değerlidir

Bursa’da yayımlanan ‘eliz edebiyat’ dergisi şiire verdiği önem ve katkıyı 11 yıldır sürdürüyor.

BaÅŸkandan skandal savunma

Nâzım Hikmet’in oyununu yasaklayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’dan engellemeye dair tuhaf bir savunma geldi. Sarı “Amasyalının kafasını karıştırmaya gerek yok” diyerek kendini savundu.

ATO Başkanı’na FETÖ’den ceza

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, örgüt lideri Fethullah Gülen’in talimatı sonrasında ATO’nun 8 milyon 800 bin TL’sini Bank Asya’ya yatırarak FETÖ/PDY terör örgütüne yardım suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

CHP'den kayıp çocuklar için araştırma önergesi

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, kayıp çocuk vakalarının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Taşcıer, TÜİK verilerine göre, 2008- 2016 yıllarında Türkiye'de resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısının 104 bin 531 olduğunu belirtti.

Ankara’da S-400 satrancı

Türkiye’nin Rusya’dan almayı kararlaştırdığı S-400 füzeleri konusunda Ankara’da kritik bir süreç yaşanıyor. Ankara, S-400’lerin Türkiye’ye gelmesini geciktirebilecek ortak komisyon teklifini masada tutarak ABD’nin yaptırımından kurtulmayı hedeflerken Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu’nun, Washington’ın S-400’lerin alımını erteleme talebinden söz etmesi dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi. Süreci izleyen Moskova ise Türk askerlerinin S-400 eğitimine başlayacağını açıklayarak karşı hamle yaptı.

Ayşe Öğretmen cezaevini anlattı: 12 kişilik koğuşta 51 can

Telefonla bağlandığı Beyaz Show adlı programda “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında verilen hapis cezası nedeniyle Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan öğretmen Ayşe Çelik önceki gün Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararının ardından 1.5 yaşındaki kızı Deran bebeğe veözgürlüğüne kavuştu. Ayşe Öğretmen yaşadıklarını özgürlüğünün ilk gününde gazetemize anlattı.

Sivas Katliamı’nın firari üç sanığı için AYM’ye başvuruldu, yargılamanın özensizliğine dikkat çekildi

Sivas Katliamı mağdurları, firari üç sanık yönünden davanın 26 yıldır devam etmesi ve sanıkların yakalanmamış olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) hak ihlali başvurusunda bulundu. Sanıkların yakalanmamış olmasının devletin kusuru olduğu belirtilen dilekçede, firari sanıklarınörgütlü bir şekilde yurtdışına çıkarıldığı kaydedildi. Firari üç sanıkla ilgili davada ise mahkeme, üç sanığın gazete ilanı ile aranmasına, gelmemeleri halinde kaçak sayılacaklarına karar verdi, mallarına el konulacağı uyarısında bulundu.

Gazeteci Abidin Yağmur, ikinci kitabında, arşivinde sakladığı yazıları okuyucuya sunuyor

MERSİN(Cumhuriyet)- Gazeteci yazar Abidin Yağmur, Mersin'de çeşitli tarihlerde farklı gazetelerde yayınlanan yazılarını 'Ben dar kafalı mıyım neyim?' adlı kitapta topladı. Kitapta Abidin Yağmur'un yüzlerce yazı arasından seçtiği 70 adet yazı yer alıyor. 'Hayat ve memleket yazıları' sloganıyla okuyucuyla buluşan kitapta KHK mağdurlarına ve mültecilere de ayrı bir bölüm açılmış.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter