Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 06.28.2024, 09:49 AM (GMT)

News - Haberler

Yargı, eczacılık birincisi Rengin Türk'ü haklı buldu

Diyarbakırlı Rengin Türk, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye 1’incisi oldu. Türk, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni seçti. Ancak ataması yapılmadı. Türk, okulun bu kararına karşı idare mahkemesine dava açtı. İdare mahkemesi de olumsuz yanıt verdi. Son kararı verenİzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdare Dava Dairesi ise anayasaya aykırı diyerek ret kararını kaldırdı.

TGC’den gazetemize 3 ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 60’ıncısını düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, Taksim’de bulunan özel bir otelde sahiplerini buldu. Biri özel toplam 24 ödülün dağıtıldığı gecede muhabirlerimiz Hazal Ocak, Seyhan Avşar, Ceren Çıplak Drillat ve Süleyman Tosunoğlu ödüllerini aldı.

İYİ Partili başkandan PKK çıkışı

İYİ Partili Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kamuoyuna yanlış yansıyan şeylerin olduğunu belirterek “Hepiniz buradasınız, net söyleyeyim. Bizi PKK ile eşleştirenlerin bu belediyede çalışma haklarının olmadığına inanıyorum” dedi.

Hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Tanju Özcan'dan ilk açıklama

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan Suriyelilere belediye bütçesinden yardım yapılmayacağını açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturma ile ilgili olarak, "Ben seçim öncesi 3,5- 4 ay boyunca ne söylediysem onu yaptım. Soruşturmayı doğru bulmuyorum. Ben suçlu değilim." dedi.

Özhaseki'den 'yeni parti' açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni kurulması planlanan partide yer alacağı iddiaları ile ilgili, "Yeni bir parti kurulabilir, herkes kurmakta özgürdür. Türkiye'de yüzlerce parti kuruldu. Yeni bir parti kurmak isteyen varsa buyursun kursun. Diyecek bir sözümüz yok" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Mogherini'ye yanıt

Dışişleri Bakanlığı, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamayı reddettiklerini bildirdi. Açıklamada, "Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına ilişkin faaliyetleri uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarına dayanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Hakkari'den acı haber: 3 şehit, 1 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesine PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.

CHP'dençok sert tepki: Soluğu Yüce Divan'da alabilirler

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "CHP'nin sandıkta kazandığı seçimi masada çalmak için düğmeye basıldı. Şimdi ben buradan açıkça söylüyorum. Bu cinayeti azmettiren de, bu cinayeti işleyenler de sonunda soluğu Yüce Divan'da alabilirler" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter