Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 07.02.2024, 03:53 PM (GMT)

News - Haberler

Mehmet Ali Güller - ABD İran’da Çin ve AB’yle çatışıyor

ABDİran’da Çinve AB’yle çatışıyor -ABD’nin İran’ı kuşatması, bu ülkeyi hedef almasından ibaret değildir. ABD İran’ı kuşatırken Çin’le ve AB’yle de çatışmaktadır.İncelemeye ABD’nin hamlelerini sıralayarak başlayalım: ABD;1) Obamadöneminde İran’...

Soma’nın acısı dinmedi

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamının 5. yıldönümünde acılar dinmek bilmiyor. Aileler, yaklaşık 4 yıldır süren yargı sürecinde sorumlulardan hesap sorulmasını beklerken Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın, üstelik maden işletme yetkisi iade edilerek tahliye edilmesi nedeniyle bir kez daha yıkıldı.

Yıldız Moran üzerine bir söyleşi

Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk profesyonel fotoğraf sanatçısı Yıldız Moran, İstanbul Modern’deki “Bir Dağ Masalı” adlı sergisi sona ermeden bir söyleşi ile anılacak.

‘Anadolu dayandı dayanıyor...’

Türk tiyatrosunun usta yönetmenlerinden Ayşe Emel Mesci, ‘toprakta karınca,suda balık, havada kuş kadar çok’ların kurtuluş mücadelesini, Nâzım Hikmet’ino Kuvayı Milliye destanını,sahneye taşıdı...

‘Yeniden Doğuş’

Milli Mücadelenin 100. yılında Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikayesinin anlatıldığı “Yeniden Doğuş” operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) prodüksiyonu ile sahneye koyuluyor. Operada Atatürk’ü İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı ve Tenor Ali Murat Erengül oynuyor.

Matthaus Passion’u Asude Karayavuz seslendirdi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Alman şef Raoul Grüneis yönetiminde Carl Maria von Weber “Fagot Konçertosu” ve Johann Sebastian Bach “Matthaus Passion” eserlerini seslendirdiği büyük alkış alan bir konser verdi.

‘İmamoğlu ile umudum arttı’

Haldun Dormen yaklaşık 75 yıldır sahnede. Sahneden hiç inmeyen sanatçı bu aralar Beyoğlu’nun tarihini anlatan bir de kitap yazıyor. ‘Umudumu hiç bir zaman’ yitirmedim diyen sanatçı, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ diyor ve ekliyor, ‘İmamoğlu ile umudum daha da arttı’.

Kurtoğlu kumpasında hâkime dava

FETÖ kumpasıyla mahkûm edilerek terfisi engellenen Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nu, albay olduğu dönemde yargılayan eski hâkim Zuhal İşgören hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, meslekten çıkarılan şüpheli İşgören hakkında, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter