Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.28.2024, 09:55 PM (GMT)

News - Haberler

Çığ altında kalan itfaiyeciyi arama çalışmalarına yeniden başlandı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, 4-5 Şubat'ta düşen ve 41 kişinin öldüğü, bir kişinin de çığ altında kaldığı bölgede, arama çalışmaları yeniden başladı. Çığ altında kalan itfaiyeci Mehmetcan Daşdemir'in bulunması için bölgeye ekipler sevk edilirken, güvenlik gerekçesiyle, uzman çalışma ekiplerinin dışında bölgeye girişe izin verilmediği belirtildi.

Koronavirüs: İngiltere'de virüsün kontrollü yayılması planı işe yarayacak mı?

Koronavirüs vakalarının 800 civarına ulaştığı İngiltere'de hükümet salgınla mücadelede yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı ama Çin ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde olduğu gibi okulları kapatma ve toplu faaliyetleri iptal etme kararı alınmadı. İngiltere hükümetinin tartışma yaratan bu farklı yaklaşımının arkasında hangi bilimsel gerekçeler var?

Durdurun ligleri inecek var!

Yazarlarımız Gülengül Altınsay ve Ebru Kılıçoğlu, ‘koronavirüs’ tehlikesi altında seyircisiz oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini, Türk Telekom Stadı’nın boş tribünlerinde değerlendirdi.

Van Valiliği: İran sınırında 7 göçmenin cesedi bulundu

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çaldıran ilçesi, İran Sınırında jandarma ve Afad ekipleri tarafından yapılan araştırma ve incelemede; 1 kilometrelik alanda Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu mülteci oldukları değerlendirilen 7 ceset bulunmuştur. Cesetler kesin ölüm tespiti için Van Adli Tıp kurumuna sevk edildi" denildi.

Hapishanede de kral

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiRonaldinho cezaevi takımını şampiyon yaptı.

Sol başaramazsa faşizm kapıda

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesi20. yüzyıl tarihin en uzun yaşanan yüzyılı oldu. Avrupa’da ve dünyada yeni bir çağın gelişini belirlemişti, emperyalist tahakkümü ve mandacılığı reddeden; bağımsızlıkçı, modernleşmeci ve aydınlanmacı devrimlere sahne olacaktı!

Ä°lk hedef demokrasi

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Türkiye’de sol kavramının 1961 Anayasası ile gelişmeye başladığını belirterek “1961 Anayasası özgürlükleri getirdi. Hep vardı aslında ama legal olarak sol, bu dönemde Türkiye’ye giriş yaptı” dedi.

Sadece yönetim değil yön de açıklanmalı

Bu yazı dizisi için Prof. Dr. Bilsay Kuruç’la iki kez uzunca görüştük. Dünyayı, Türkiye’yi enine boyuna konuştuktan sonra sıra doğal olarak “Ne yapmalı” sorusuna geldi. Devamında da CHP’nin son anda bir değişiklik olmazsa 28-29 Mart’ta yapılacak 37. olağan kurultayından beklentilere geldi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter