Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 10.05.2024, 03:34 AM (GMT)

News - Haberler

Aydın Büyükşehir Belediyesi koronavirüse karşı Salgın Hastalıklarla Mücadele Kurulu oluşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından "pandemi" sınıfına alınan corona/covid-19 salgınına karşı "Salgın Hastalıklarla Mücadele Kurulu" oluşturdu. Salgınla mücadelede süratli karar almanın ve uygulamanın önemine vurgu yapan Başkan Çerçioğlu, kurul koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi personelinden başlamak üzere halkın bilinçlendirilmesi için yoğun bir çalışma uygulayacaklarını ifade etti.

Meteoroloji'dençamur yağmuru uyarısı

Meteoroloji, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin batısı ile Doğu Akdeniz toz taşınımı ve çamur yağmuru; Hatay, Osmaniye,Gaziantep, Kilis ve Doğu Akdeniz için ise kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.

MEB, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki etkinlikleri iptal etti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) iptal edildi. MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazıyı illere gönderdi. Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara izin verilmeyecek.

Koronavirüsle dalga geçmişti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), Utah Jazz forması giyen Fransız yıldız Rudy Gobert'un koronavirüse yakalanmasından önceki bir basın toplantısında hastalık ve salgınla 'dalga geçtiği' ortaya çıktı.

FIBA, tüm basketbol organizasyonunu durdurdu

Euroleague yönetimi, İtalya ve İspanya'daki gelişmeler üzerine insan sağlığı için maçların 'bir süre' durdurulması kararını görüşmeye başladı. Aynı saatlerde toplanan Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği FIBA, 13 mart tarihinden itibaren tüm oyunları durdurduğunu açıkladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter