Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 10.05.2024, 07:01 PM (GMT)

News - Haberler

Yer gök şiddet

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Kadın Birimi Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı’nın TBMM’ye yaptığı “Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddetle Mücadele” sunumunda, “Türkiye’deki boşanma davası dosyalarının tamamına yakınında şiddet iddiası bulunmaktadır, bazı dosyalarda çocuk yaşta ve zorla evlendirme olgularına da rastlanmıştır” değerlendirmesi yapıldı.

‘Vicdan yok vicdan’

İstanbul’da hafriyat kamyonunun altında kalarak can veren 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin süren davada sanık avukatı Abdulvahit Bayrakçı’nın davaya yeni vekâlet sunduğu ve dosyayı inceleyemediği gerekçesiyle süre istemesiyle yine ertelendi.

Okulda izolasyon odası

Koronavirüs Türkiye’ye de geldi. Ya da zaten gelmişti, biz yeni öğrendik. Bu virüsün ne zaman gideceği de çok belirsiz. Okullar tatil olsa da olmasa da eğitim kurumlarında uzun vadeli koruma, hijyen ve önlem planlarının yürürlüğe girmesi şart.

Acilde adım atacak yer yok

Başkentteki hastanelerin özellikle çocuk acillerinde influenza (grip) vakaları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

3 kuruÅŸluk dava reddedildi

Kuzu’nun, uyuşturucu kaçakçısıyla bağlantısını fotoğraflarla ortaya çıkaran Cumhuriyet’e açtığı dava görüldü.

Koronavirüs için komisyon

CHP’nin dün yapılan kapalı grup toplantısında Türkiye’de de ortaya çıkan koronavirüs salgını masaya yatırıldı.

Babacan‘Deva’ olabilecek mi?

İktidar partisinden ayrılanların yoğunlukta olduğu ikinci parti Demokrasi ve Atılım Partisi, diğer adıyla “DEVA”nın tanıtımını genel başkanlığa seçilen Ali Babacan yaptı. Ankara’da gerçekleşen tanıtıma kitle desteği yoktu, sanırız böyle bir beklenti de bulunmuyordu. Çünkü tanıtım kentin merkezine uzak bir otelde yapıldı.

En tehlikeli salgın: Panik

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiUzmanlar, yetkilileri şeffaf olmaya, yurttaşı karantina kurallarına uymaya çağırdı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter