Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 10.05.2024, 10:19 PM (GMT)

News - Haberler

Laçin’in ‘Hayal Satıcısı’ Ordu’da sahnelendi

Türkiye Barolar Birliği ve 64 baro Berna Laçin’in oynadığı ve birçok ilde salon engeli ile karşılaşan “Hayal Satıcısı” adlı oyunun afişine logolarının eklenmesini talep etti. Açıklamayı Ordu Barosu Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz yaptı. Avukat Poyraz “Teşekkürler Ordu-Teşekkürler Türkiye” konulu açıklamasında “Tiyatro etkinliğimiz sadece baronun etkinliği olmaktan çıkarak tüm Ordu’nun, tüm Türkiye’nin hak ve özgürlükler paydasında sahiplendiği bir etkinliğe dönüşmüştür.

Varlık Fonu denetimsiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Varlık Fonu’nun denetim raporlarının yasal süre içinde yani 5 aydır Meclis’e getirilmediğini açıkladı.

Cirolara virüs bulaştı

Turist yoğunluğu yüksek AVM’lerdeki mağaza ciroları, salgından dolayı yüzde 20-30 arasında düştü. Eczanelerdeki antibakteriyel jellerin ise maske gibi karaborsaya düşmesine ramak kaldı.

ILO krizi kapıda

ILO Konferansı’nda Türkiye’deki çalışanları kimin temsil edeceği yine sorun oldu. Memur-Sen dayatıyor.

‘Başka âlem isteyenler’in tarihi

DİSK’in kuruluş bildirgesinde deniyor ki: “BİZLER; Türk işçi sınıfının tüm çıkarları, hakları ve özgürlükleri ve de onuru için bir araya geldik...” İlk ciltten de anlaşılıyor ki anlatılan “Başka bir âlem” için yola çıkanların hikâyesi....

Magna Carta...Özgürlük, eşitlik, kardeşlik

İngiltere için “demokrasinin beşiği” tanımı kullanılmasının nedeni şudur: 1215 yılında Kral John’un keyfi uygulamaları aristokratları canından bezdirir. Savaşlar ilan eden, halktan toplanan vergileri istediği gibi harcayan, istediği kişiyi tutuklatıp zindana attıran krala karşı büyük bir direniş başlar. Sonunda Magna Carta (Büyük Ferman) imzalanır. Fermanın iki temel ayağı vardır. Birincisi, kralın bundan böyle istediği gibi vergi alamaması, harcamalarının denetlenmesidir. Buradan bütçe sistemi ve denetim mekanizması olarak parlamento doğdu.

AYM’den OdaTV için emsal karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2015’te erişimi engellenen “sendika.org” adlı haber sitesinin sansürlenmesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Mahkeme, kararı veren sulh ceza hâkimliğinden yasak kararını kaldırmasını istedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter