Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 01:25 PM (GMT)

News - Haberler

Göz göre göre...

Suriye krizinde ABD ve Rusya ile ayrı uzlaşılara giren Türkiye için sınırı başındaki İdlib uzun süredir kördüğüm... Rusya-İran-Türkiye’nin 2017’de Astana süreciyle “çatışmasızlık bölgeleri” uzlaşısının alanlarından olan İdlib için, yaklaşık bir yıl sonra Moskova-Ankara hattında “silahsızbölge” oluşturulmasını içeren Soçi mutabakatına varılmıştı. Türkiye’nin Rusya’ya, bölgedeki muhalif unsurlara silah bıraktırılması sorumluluğu gibi zorlu bir taahhütte bulunması ise ilk günden tartışmaların merkezindeydi.

‘Kopuş’ anı geldi mi?

Suriye ordu birliklerininİdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırısı Ankara ile Moskova’yı ister istemez karşı karşıya getirdi. 7 Türk askeri ve bir sivil çalışanın şehit olduğu saldırının ardından iki ülke arasında polemik de içeren mesajlar gidip gelmeye başladı.

Strateji deÄŸiÅŸiyor

Emekli Tümgeneral Yavuz, Türkiye’nin Suriye’de strateji değişikliğine gittiğini ve ABD ile birlikte yürümenin adımlarını attığını belirtti. Emekli Tuğgeneral Babüroğlu da Rusya’nın ilk kez Türkiye’nin “İdlib’de saldırıları durdurun” çağrısını yanıtsız bıraktığına dikkat çekti.

Yavaş, Gökçek dönemine büyük fark attı

Yerel seçimlerin ardından belediyelerdeki anlayış farklılığı kamuoyuna pek fazla yansımıyor. Yerel düzeyde çok ciddi değişimler gerçekleşse de basına yansıması sınırlı oluyor. Başkentteki gelişmeler, anlayış farkını işleme zorunluluğunu gündeme getirdi.

Hukuk içinde kalamazlar

CHP’nin yasa teklifine koyduğu şerhte dikkat çeken gerekçeler yer aldı. Şerhte bekçilerin, işveren gibi göreceği hükümete tabi ahlak polisine dönüşeceği belirtildi.

Halkbank’ın temyiz başvurusu kabul edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden ve İran’a uygulanan yaptırımları delmekle suçlandığı davada katılmadığı duruşma başına 1 milyon dolar ceza verilmesi istenen Halkbank’ın ABD Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edildi.

Ä°kinci kez beraat istemi

Yargıtay Başsavcılığı, Akın Atalay, Orhan Erinç, Hikmet Çetinkaya, Murat Sabuncu, Aydın Engin, Bülent Utku, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Karasinir, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör’ün beraatleri istendi. Ahmet Şık’ın suç vasfının değiştirilmesi istendi.

Bu kez adalet gecikmesin

Grup Yorumüzerindeki baskılara karşı açlık grevine başlayan Gökçek, bunu ölüm orucuna çevirdi. Gökçek, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

İdlib'den kahreden haber... 4 asker şehit, 9 asker yaralı

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiMilli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 4 askerimizin şehit olduğunu, 1'i ağır 9 askerin de yaralandığını duyurdu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter