Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 01:26 PM (GMT)

News - Haberler

Barış Manço, Kurtalan Ekspres konseri ile anıldı

Kadıköy Belediyesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” sloganıyla düzenlediği etkinlikte, Barış Manço’nun kurucuları arasında yer aldığı Kurtalan Ekspres konser verdi.

Cem Mansurşubat ve mart programını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur, klasikten caza, Türk müziğinden dünya müziğine, halk müziğinden fadoya 44 konserden oluşan şubat ve mart programını açıkladı.

'Gözlem noktalarımıza provokatif eylem olabilir'

İdlib’de Rusya destekli Esad güçlerinin ilerleyişi sürüyor. Bir yandan da Rus savaş uçaklarının Türkiye’nin kontrolündeki El Bab bölgesinde ÖSO unsurlarını bombaladığı iddiası var. Siviller Türkiye sınırına doğru kaçıyor. “Seyirci kalmayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri ne anlama geliyor, TSK İdlib’de askeri müdahalede bulunur mu? Bölgenin ısındığını söyleyen Terör uzmanı Erol Başaran Bural’a göre sahada tamamen Rus doktrini uygulanıyor: “Rus doktrininde kullanılan araçların içinde tarlaların ve evlerin tahrip edilmesi ya da yakılması, halka topluca suçlu olarak davranılması, işkence ve kötü muamele, ayaklanmacı liderlerine suikastlar, direnişi yöneten ailelerden insanların rehin alınması, sınır dışı etme ya da topluca göç ettirme uygulamaları var.”

'Genç işsizlik en önemli problem'

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Günçavdı: Ekonomide işler iyi gitmiyor. Hakem maçı uzatıyor ama uzatmalar tolerans sınırının çok ötesine geçti. Bu uzatmalar ekonomiye ek maliyetler bindiriyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Günçavdı, Türkiye’nin temel probleminin şu anda ekonomik değil siyasi olduğuna işaret ederek “Çünkü kuvvetler ayrılığını siz hiçe saymışsınız, bağımsız kurulları ortadan kaldırmışsınız, herkes kendi işini yapsaydı bu boyutta bir krize maruz kalmazdık” dedi.

Prof. Kaboğlu: Yeni sistem sürdürülemez

CHP’li anayasa profesörü Kaboğlu, Temmuz 2008’den bu yana yürürlükte olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni analiz etti. ‘Yasama Yetkisi Devredilemez’ adlı çalışmada yer alan veriler, yeni sistemin sürdürülebilir olmadığını ortaya koyuyor




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter