Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 11:25 AM (GMT)

News - Haberler

Sayıştan'dan Roketsan'a: Gizliliğe duy!

Sayıştay Başkanlığı’nın Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) 2018 yılı denetim raporu, Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Roketsan) ile ortak gerçekleştirilen “10x10 Silah Sistemleri Platformu (SSP) Prototipi Geliştirme Projesi İşi” sürecinde güvenliğin dikkate alınmadığını ortaya çıkardı.

16 grev yasaklandı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP iktidarında 16 grevin yasaklandığına, grev sayısının 2001-2015 döneminde yüzde 85 azaldığına dikkat çekti. Ağbaba, “Türkiye’de grev hakkı kâğıt üzerinde kalmış bir haktır” dedi.

Merkez Bankası'nda kâr oyunu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası’nın (MB) döviz kuru değerlemesinin yapıldığı hesaptan kâr ve zararın izlendiği hesaba 20 milyar TL aktararak, banka kârının da yüksek gösterildiği, bu yolla MB’den Hazine’ye 22.8 milyar TL fazladan aktarıldığı iddialarını gündeme taşıdı.

Bedelli askerlikteöldüren ihmal!

Kütahya’da bedelli askerlik yapan Bedrettin Akalın’ın (59) ölümünün ihmalden kaynaklandığı ileri sürüldü. Akalın’ın koğuş arkadaşı askeriyedeki doktor tarafından zamanında hastaneye sevk edilmediği için durumunun ağırlaştığı ve geç kalındığı için yaşamını yitirdiğini söyledi.

İBB Genç Yetenek Gelişim Programını başlatıyor

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesiİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde çalışan 30 yaş altı gençleri bir oryantasyon sürecine sokuyor. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan gençler bir yıl boyunca İstanbulluyu yakından tanıyacak ve anlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İnsan Kaynakları veOrganizasyon Yönetimi’nden sorumlu başkan danışmanı Yiğit Oğuz Duman, "Herkes sadece ve sadece İstanbulluların mutluluğu için çalışacak’ dedi.

Sigortalı işçi 55 bin kişi azaldı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) açıkladığı güncel veriler, sigortalı işçi (4A) ve esnaf (4B) sayısındaki azalışın sürdüğünü ortaya koydu.

‘Kaçak’ta ölüm oyunu

Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Yeşil, son olarak iki kişinin yaşamını yitirdiği “kaçak ocaklara” ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Yeşil, “Kaçak ocaklarda ölenler başka yerde ölmüş gibi direk diplerine, hastane önlerine bırakılıyor” dedi.

Öztürk: Kirli sistem

Zonguldak’ta “kaçak maden ocaklarında” sık sık meydana gelen iş kazalarına yönelik açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, son 5 yılda 25 madencinin yaşamını yitirdiğini belirtti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter