Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 11:17 AM (GMT)

News - Haberler

‘Trabzon saygı duyulacak takım’

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiFenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal ve ekibi, Bordo- Mavililer’i analiz etmek için adeta gece gündüz mesai yaptı. Deneyimli çalıştırıcı, öğrencilerine bir yandan Trabzon’u teknik olarak ezberletirken bir yandan da motivasyon konuşmalarıyla hazırlamaya çalıştı.

Astana’da alarm zilleri

TSK gözlem noktalarının da bulunduğu İdlib’de Rusya destekli Suriye ordusunun ilerleyişi sürüyor. Bölgeden Türkiye sınırına sivil akını yoğunlaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’deki duruma seyirci kalmayız” dedi. Askeri operasyon olasılığına işaret etti.

'İyi öğretmen her şeyden önemli'

ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. John Stamper, dünya çapında yoksul çocukların teknolojiye erişiminin iyi öğretmenler tarafından eğitilmelerinden daha kolay olduğunu söyledi. Dr. Stamper, “Hâlâ iyi öğretmenin her şeyden daha önemli olduğu bir noktadayız. Öğretmenin eğitimdeki vazgeçilmez rolü en az 50 yıl daha devam edecek” dedi.

İnsan odaklı anayasacı

Prof. Fazıl Sağlam, özgürlükçü anayasa hukukçusu kimliğini, Almanya’da iş hukuku doktorası, Anayasa Mahkemesi yargıçlığı ile kamu haklarına adanmış bağımsız avukatlığı bütünleştirmiş. Anayasal, yasal, kamusal, bireysel örgütlülük, insan haklarıyla, laik Cumhuriyet değerlerini birleştirmiş

Gazetemizin Hasankeyf haberine açılan 100 bin TL’lik dava reddedildi

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi, Danıştay’ın ihaleyi iptal etmesine karşın Hasankeyf’te tarihi eserlerin taşınmasının sürdürüldüğünü yazan gazetemiz muhabiri Mehmez Kızmaz aleyhinde Alp İnşaat tarafından açılan 100 bin TL manevi tazminat davasını reddetti.

Savcı Taner Temur’a Atatürk düşmanlığı ile bilinen Mısıroğlu’nu eleştirme cezası

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Atatürk düşmanlığı ile bilinen tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun cenaze törenine bakanların katılmasını eleştiren Cumhuriyet savcısı ve Yargıçlar Sendikası üyesi Taner Temur hakkında soruşturma açtı. Bu süreçte savcı Temur, Gaziosmanpaşa’dan Şanlıurfa’ya sürüldü.

Bekçileri KPSS ile al, zor kullanma yetkisi verme

Çarşı ve mahalle bekçilerinin 54 yıllık yasasını yenileyen yasa teklifi çok tartışıldı. Tartışmalar sonunda, “sıvazlayarak arama” yetkisi metinden çıkarıldı. TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilen teklifi; anayasa Hukuku uzmanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, ceza hukukuuzmanı Prof. Dr. Adem Sözüer, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi CHP milletvekili Ali Öztunç ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a sorduk.

Krizöğrenciyi de vurdu

Ekonomik kriz nedeniyleöğrencilere 275 lira burs ödeyemeyen MEB ödeneğin serbest bırakılmasını bekliyor.

Kayyımlar muhasebe bile tutmamış

Sayıştay, 2018’de kayyımla yönetilen birçok belediyede onlarca usulsüzlük tespit ederken çoğu belediyenin denetim raporunu yayınlamaması da göze çarptı. Denetim raporlarında kayyımların, belediye ait olan ve diğer kurumlara tahsis edilen birçok taşınmazın muhasebe kayıtlarınıyapmadığı, vergi kaybı gibi nedenlerle de belediyenin zarara uğratıldığı belirtildi. Belediyelerin ayrıca ‘İç kontrol eylem’ ve ‘Stratejik’ planlamalarının da hazırlanmadığı vurgulandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter