Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 09:13 AM (GMT)

News - Haberler

CHP'nin 'yeni sistem'üzerine olan kitabının önsözü Kılıçdaroğlu'ndan: 'Acil yeni bir Anayasa'

Kitabaönsöz yazan Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığının yitirildiğini, TBMM’de çoğunluk dayatması yaşandığını ve anayasaya aykırı “torba yasa” uygulaması yapıldığını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Hedef, demokratik anayasanın hazırlanması olmalıdır” dedi.

Uçan Süpürge’nin raporunda ürkütücü ayrıntı: Tacizi şikâyet ettik, Suriyelisin dediler

Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlenmesine yönelik çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Türkiye’de yaşayan Suriyeli kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesini önleyip okula devam etmelerini sağlamak için atölyeler düzenliyor. Mersin’de 47 Suriyeli anne, 19 Suriyeli çocuk, 20 Suriyeli öğretmen, 20 Türk öğretmenin katılımıyla düzenlenen atölyelerin ardından bir rapor hazırlandı.

Kızılay'dan Ensar'a giden bağışın son durağı ABD olmuş!

Ensar Vakfı tarafından gündemdeki bağış tartışmalarıyla ilgili Habertürk canlı yayınına yollanan yazılı mesajda, Kızılay'dan gelen bağışın ABD'de yurt yapılması için Türken Vakfı'na bağışlandığı belirtildi. Bu yolla başlangıçta Başkentgaz'ın Kızılay'a yaptığı 8 milyondolarlık bağış, Ensar Vakfı üzerinden Türgev'in ABD'deki kuruluşu Türken'e aktarılmış.

Tarla kuşu mu? Bülbül mü?

Engin Alkan’ın yönettiği ve oynadığı ‘Tarla Kuşuydu Jüliet’ bugün saat 20.00’de Uniq Hall’de sahneleniyor.

‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ sahnede

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin (SAMDOB) “Hisseli Harikalar Kumpanyası” bugün ve yarın saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda sahnelenecek.

Çevre temalı kısa filmler yarışıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) ve Çevre Film işbirliğinde, “18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali” kapsamında düzenlenen “Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı.

İşçi birleşti kazandı!

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, ilk 6 ay için ek ödeme ve sosyal haklarla birlikte yüzde 18.49 zamda anlaştı.

Yerli besicilere 1 TL’lik koruma

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Et ve Süt Kurumu (ESK) yerli besiciyi korumak için ithal menşeli hayvanları 31 TL’ye, yerli menşeli hayvanları ise 32 TL’ye alıyor” demesi, hayvancılık yapan üreticinin halini gözler önüne serdi. Hasat dönemi ithalat yapan, yerli üreticiyi korumak yerine yurtdışındaki çiftçiye kazandıran yanlış tarım politikaları, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin soru önergesiyle bir kez daha ortaya konmuş oldu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter