Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 05:16 AM (GMT)

News - Haberler

Araçlar yandaşların emrinde

Sayıştay ’ın Esenyurt Belediyesi’nin AKP dönemine ilişkin raporunda çok sayıda usulsüzlük sıralandı. AKP’li Başkan Kadıoğlu’nun kendi vakfına devrettiği arazi için izin alınmadığına dikkat çekildi.

‘İşçinin alın teri ranta açılıyor’

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, arazinin çevresinde bazı kamu görevlilerinin yatırımları olduğu bilgisini aldıklarını söyledi. Çalışkan, işlemin kamusal yarardan çok “bazı menfaatlarla” ilgili olduğunu söyledi.

İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır

Saadet Partisi (SP)İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Elazığ depreminin ardından İstanbul’un öncelikli konusunun bir kez daha deprem olduğunu belirterek, “1999 depreminin üzerinden 21 yıl geçti ve hala ciddi adımlar atılmadı. İktidar Kanal İstanbul projesinden bahsederek yeni bir risk oluşturuyor. Kanal’ın maliyeti 75 milyar lira iken İstanbul’u depreme hazırlamanın maliyeti 44 milyar lira. İstanbul yıkılırsa Türkiye yıkılır” dedi.

MEB’den okullara etkinlik ‘ayarı’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan izinlerle okullarda düzenlenen etkinliklere karşı harekete geçti. Taşra teşkilatına yeni bir yönerge gönderen bakanlık, ülke çapındaki etkinlikler için değerlendirme komisyonu kurulacağını açıkladı.

Uğur Mumcu’nun katli karşıdevrim hareketidir

1934 doğumlu, 18. ve 22. dönem CHP İstanbul Milletvekili, 1979’da Ecevit Hükümetinin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’le, Ankara Keçiören’deki evinde yaptığımız söyleşi...

Uğur Mumcu'nun hiç ortaya çıkmamış çalışması: Kemalizmin üç özelliği

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiAsistan Mumcu'nun kaleminden: Osmanlı toprak düzeninin bozulması, toplum içerisinde kapitalist diyebileceğimiz ilişkilerin ortaya çıkması, Kırım Savaşı ile başlayan dış yardım siyaseti ile Tanzimat ve Meşrutiyet dönemlerini içerisine alan yıkıcı dış ilişkiler Osmanlı Devleti’nin siyasal bölüşümü ile son buldu.

Polemiğe dikkat uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’nin bölgeye eğildiğini belirterek “Farklılıklarımız olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım” dedi.

Herşey fırsat eşitliği için

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 25. yılını kutluyor. 1995 yılında, Suna Kıraç’ın öncülüğünde, bir grup sanayici, yönetici ve akademisyen tarafından kurulan vakıf, ilköğretim çağındaki çocuklara, en temel alanlarda ücretsiz eğitim desteği sağlıyor. Vakıf, bütün eğitime destek çalışmalarını, kendi kurduğu etkinlik noktalarında gerçekleştiriyor. 71 noktada, eğitim parkları, öğrenim birimleri ve Ateşböcekleri’nde, her yıl onbinlerce çocukla buluşuluyor. Vakfın kuruluşundan bu yana ulaşılan çocuk sayısı üç milyon. Vakıf Genel Müdürü Sait Tosyalı’yla vakfın kuruluş nedeni, etkinliklere katılan çocuklar ve gelecek planları üzerine konuştuk.

14 milyon kiÅŸinin elektriÄŸi kesildi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Şu anda doğalgaz abonesi evlerin büyük kısmında insanlar doğalgazı kapatmış soba yakıyor. Faturaları ödeyemedikleri için elektriği gazı kesiliyor" dedi.

Ziya Selçuk bende hayal kırıklığı yarattı

Eğitim sistemine nüfuz eden tarikat/cemaatlerden sonra Mili Eğitim Bakanlığı’ndan rehber öğretmenlere dağıtılan ve çocuklara şiddet uygulayan kadınların başı açık, şefkat gösteren kadınların türbanlı olarak resmedildiği kitap tartışma yarattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter