Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 01:26 AM (GMT)

News - Haberler

Ankara'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akyurt ilçesinde 06.54'te 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Satranç iyileştirir

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” Antalya Maritime Pine Beach Otel’de başladı. 25 Ocak’ta sona erecek turnuvalarda 2 bin 557 sporcu yarışıyor. Derece elde eden sporcular ise uluslararasıturnuvalara katılma imkanı kazanacak.

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na başvuru koşulları açıklandı. Yarışma sonunda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek.

‘Nâzım Oratoryosu’ Japonya’da Japonca

Nâzım Hikmet’in şiirleri ve Fazıl Say’ın “Nâzım” başlığı altında topladığı bestelerden oluşan Nâzım Oratoryosu 23 Ağustos’ta Japonya, Nagoya, Nihon Tokushu-togyou Forest Hall’de Japonca sahnelenecek.

Şubatta yabancılar geliyor!

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, geçen yıl 15. yaşını kutladı. İstanbul Modern’de, 2019’da 7 süreli sergide, 38 sanatçının yapıtları izleyiciyle buluştu. Sanatseverler, Anthony Cragg, “İplikten Çözülenler”, “Uluslararası Sanatçı Filmleri” ve Canan Tolon sergisinin yanı sıra Yıldız Moran, Ara Güler ve Lütfi Özkök’ün fotoğraflarını görme şansı yakaladı. İstanbul Modern Sinema’da ise 10 özel programla 208 film gösterimi yapıldı.

Nüfus arttı ama sanatçı azaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin, AKP iktidarı döneminde Devlet Tiyatroları’nda görev yapan sanatçılarla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruya gelen yanıt, devlete bağlı görev yapan sanatçı sayısında düşüş yaşandığını gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, 2002 yılında Türkiye genelinde 628 olan sanatçı sayısı 2018 yılında 534’e geriledi.

Halk için büyüme yok

Gedik Yatırım’a göre, Türkiye ekonomisi baz etkisiyle 2020’de yüzde 4.5 büyüyebilir, ancak tıpkı enflasyonda olduğu gibi halk büyümeyi hissetmeyecek, çünkü işsizlik yüksek seviyelerde kalacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter