Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 01:27 AM (GMT)

News - Haberler

Hak-İş’in 200 bin işçi telaşı

Hükümetin kamuda yaygınlaştırdığı taşeronlaşma ile birlikte hızla üye sayısını artıran Hak-İş, taşerondan kadroya geçen işçilerin bu yıl işkolları da değişeceği için telaşa düştü. Üye işçilerin başka sendikalara gitmesini istemeyen Hak-İş, hükümetten acilen değişiklik istedi. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, değişiklik yapılmazsa 200 bin üye kaybedeceklerini söyledi.

Metal işçisi iş bıraktı

130 bin metal işçisini kapsayacak görüşmelerde anlaşamayan işçi ve işveren kesimi arasında ilişkiler gerildi. Metal işçisi 5 Şubat’ta greve çıkma kararı aldı.

Uğur Mumcu birçok kentte anılıyor

Bombalı suikastla katledilen yazarımız Uğur Mumcu, ölümünün 27. yıldönümünde birçok kentte düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Etkinliklerde, gazetecilikten, özgürlüğe, Cumhuriyete, bağımsızlığa kadar uzanan birçok konu başlığı konuşulacak. Kadıköy Belediyesi’nin etkinliğine Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ve yazarlarımız Miyase İlknur ile Barış Doster katılacak.

Linç girişimi davası 30 Mart’ta

AnkaraÇubuk’taki şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin 36 kişiye açılan davanın 30 Mart’ta görülmesine karar verildi.

‘Darbe girişimi komplo’

Eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın telefonundan ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Milli Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn’a yazdığı mektup çıktı. Altaylı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Yazdıklarımdan darbe yanlısı olduğum çıkarılmasın ancak darbe girişiminin bir komplo olduğuna inanıyorum” dedi.

Meclis'i hiçe sayan adım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; AKP’li milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye 13 Ocak’ta sunulan yasa teklifi henüz ihtisas komisyonu ve genel kurulda görüşülmeden teklifte yer alan düzenleme kapsamında 14 Ocak’ta yönetmelik değişikliği yaptı.

Havada karada usulsüzlük!

Sayıştay’ın DHMİ’ye ilişkin raporunda yönetmeliğe rağmen 2007’den bu yana şube müdürlükleri için sınav yapılmadığı belirlendi. Sayıştay, kurumu sert biçimde uyardı.

Jeoloji mühendislerinden uyarı: 'Marmara'da sahil kalmaz'

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki “kot farkı” nedeniyle Kanal İstanbul’un yapılması halinde Marmara Denizi kıyısındaki tüm sahilleri su basacağını, plajların tümden yok olacağını söyledi.

Doğalgaz faturaları şişiriliyor

Doğalgaza üst üste yapılan zamlarla zorlanan yurttaş, şimdi de soğuk hava sebebiyle “düzeltilmiş tüketim bedeli”nden dolayı yüksek faturalara maruz kalıyor. Gümüşhane’deki Özel Gümüşyurt yükseköğretim öğrenci yurdu, Ocak 2020 faturasında 12 bin 877 metreküp dogalgaz tükettiği halde, 15 bin 877 metreküp kullanmış gibi gösterildi, 31 bin 819 TL fatura kesildi. Bu durum, yurdun 5 bin TL daha fazla ödemesine sebep oldu. Şirket, “Kış aylarında hava soğuduğu ve doğalgaz da büzüşme özeliğine sahip olan bir madde olduğu için sayaçlarda daha fazlam3 gaz geçiyor” dedi.

Türkiye ve dünyada estetik çılgınlığı

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiABD, Brezilya,Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Rusya, Meksika, İtalya ve Almanya gibi en çok estetik yaptıran ülkelerin bulunduğu listede, Türkiye 11’inci sırada yer alıyor. Uzmanlar, “Doğru yapılan burun estetiği özgüven kaygısını giderir” diyor.

DasDas’ın yeni müzikali

DasDas’ın yeni müzikali “Ben Varım”ın prömiyeri yarın akşam saat 20.30’da DasDas Sahne’de.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter