Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 11:23 PM (GMT)

News - Haberler

Varlık Fonu raporları Meclis'e getirilmiyor

CHP’li Özel, yasal sürenin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen TBMM’ye getirilmeyen rapor için tepki gösterdi. Özel, “Türkiye Varlık Fonu bir aile şirketi değil” dedi.

Trans kadın Ajda Ender'e ölüm tehditleri

Aldığı ölüm tehditleri nedeniyle aylardır kendi evine giremeyen trans kadın Ajda Ender, “Savcılığa, Emniyet’e şikâyetlerde bulundum. Trans kadın öldürülmediği sürece davaya bakmıyorlar” dedi.

MEB'den Türkçe bilgisi ölçümü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortaokul düzeyindeki Türkçe araştırmasına göre, öğrenciler okuma ve yazmada zorlanıyor. Kız öğrenciler dil becerilerinin tamamında daha başarılı olurken çocukların ailelerinin eğitim seviyesi yükseldikçe başarı da artıyor.

Fenerbahçe adalet istiyor

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, Tahkim Kurulu’na yaptıkları itiraz başvurusunun ardından alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eti,çikolatada hedef büyüttü

Teknolojiden insan kaynağına, Ar-Ge’den reklama kadar her alanda yatırımlar yaptıklarını belirten Hakan Polatoğlu, çikolatada ihracatın payını artırmaya odaklandıkları söyledi.

David Olney hayatını kaybetti

Americana adlı müzik türünün öncülerinden, şarkıcı ve söz yazarı David Olney sahnedeyken hayatını kaybetti.

Ceren’in anısı gençlerle yaşayacak

Bir uçak kazasında kaybettiğimiz arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu’nun anısına ilki düzenlenen İstanbul Uluslararası Arp Festivali’nde genç sanatçılar ödüllendirilirken jüri üyelerinin verdiği resitallerle müzikal bir ödül töreni gerçekleşti. İki kategoride düzenlenen solo arp yarışmalarından Young Hope’da (12 - 16 yaş) Litvanya’dan Giedra Julija Tutkute birinci oldu, Türkiye’den Bahar Zeynep Aşçı ile Ada Canata ikinciliği paylaştı, Young Artist’te (17 - 21 yaş) ise birinci seçilmezken, Türkiye’den Nükhet Bektaş ikinci ve Emircan Kurtüçüncü oldular. Oda Müziği Yarışması’nda ise birincilik ödülünü iki İspanyol, bir Finlandiyalı gençten oluşan Granados Trio alırken ikinciliği ABD’den Duo XCIV ile Ukrayna’dan Duo Inspiration paylaştı. Jüri Özel Onur Ödülü’nü ise Türkiye’den Animus Trio aldı.Genç yıldızlar çaldıkları eserlerle yeteneklerini sergilediler.

Tüketen değil üreten olmak

“Babylon - Şiir Kenti”, Mart 2019’da başlayan ve Şubat 2020’de sona erecek bir şiir dergisi projesi. Yayın kurulunun tamamının genç şairlerden oluştuğu derginin genel yayın yönetmenleri Çağın Özbilgi ve Emre Şahinler ile projenin ayrıntılarını konuştuk.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter