Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 10.06.2024, 12:50 PM (GMT)

News - Haberler

Koronavirüs: İtalya'da 16 milyon kişi karantinada

Koronavirüs vakalarının 5 bin 883'e, ölü sayısının da 233'e ulaştığı İtalya'da hükümet virüsle mücadele amacıyla alınan tedbirleri daha da genişleterek ülkenin kuzeyinde 16 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri karantina altına aldı.

Bulgaristan'da iki kişiye koronavirüs teşhisi konuldu

Bulgaristan’da ilk koronavirüs vakaları ortaya çıktı. Bakanlar Kuruluna bağlı Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Merkezi üyeleri, bugün sabah saatlerinde düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, ülkede iki kişide koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Çin’de çöken karantina otelinin enkazından 49 kişi kurtarıldı

Çin’in Fujian eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının karantinada bulunduğu otel çöktü. Otelin enkazından 49 kişinin kurtarıldığı açıklandı. Bu kişilerden 4’ü hayatını kaybetti, 5’inin ise durumu ağır. Kurtarılanlar arasında 2 yaşındaki bir erkek çocuğu da var. Binanın çökme nedeni henüz belirlenemezken görgü tanıkları bina çökmeden önce patlama sesi duyduklarını iddia etti.

Şizofreni hastasının ilk vukuatı değilmiş: Burcu, saldırıyı anlattı

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Sultan Güner'in (57) 2 gözünü parmaklarıyla oyan şizofreni hastası N.K.'nin (36), 2 yıl önce Manisa’da tedavi gördüğü hastanede dış fırçasıyla gözlerini oymaya çalıştığı Burcu Ş. (34), yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yanındaki bir başka hastanın çabasıyla kurtulduğunu belirten Burcu Ş., N.K.'nin kontrol altında tutulmasını, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Burcu Ş.'nin annesi Birgül İ. (61) ise bu olayın ihmal sonucu yaşandığını ifade edip, hastane görevlilerini suçladı.

İleri yaş gebelikte alınması gereken 6 önlem!

İleri yaş gebelikte hem kromozom hastalıkları hem de sistemik hastalıkların riski arttığı için dikkat edilmesi gereken önemli kurallar bulunuyor. Riskli Gebelik Uzmanı Doç. Dr. Oktay Kaymak, ileri yaş gebelikte alınması gereken 6 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Taksim'de '8 Mart' bariyeri

Kadınların her 8 Mart'ta gerçekleştirdikleri Feminist Gece Yürüyüşü öncesi Taksim Meydanı ve çevresi demir bariyerlerle çevrildi.

Kazıda insan kemikleri çıktı: Proje durdu

İzmir'in Karaburun ilçesinde, yeni meydan projesi kapsamında yapılan kazı çalışmalarında insan kemikleri ortaya çıktı. Bölgede 170 yıllık mezarlık olduğu ortaya çıkarken, proje İzmir Valiliği'nin kararıyla durduruldu.

Yunanistan, mültecilere mali yardımları kesiyor

Yunanistan'ın göçmenlerden sorumlu bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'da ağırlanan ve iltica başvuruları kabul edilen mültecilere yapılan mali yardımın kesileceğini açıkladı.

Çocuklarda alt ıslatma sorununa dikkat!

Çocuklarda idrar kaçırmanın nedenleri nelerdir, tedavi için uygulanan yöntemler nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, çocuklarda alt ıslatma sorunlarını anlattı. İşte çocuklarda idrar kaçırma sorununu önlemenin 4 yolu...




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter