Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 05:21 PM (GMT)

News - Haberler

‘Toplu Sözleşme değişsin’

Hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen tam kadro Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nın değiştirilmesini isteyen Memur-Sen, taleplerini Erdoğan’a iletti.

7.6 milyon işçi tehlikede

Otomasyon nedeniyle Türkiye’de, 2030’a kadar işgücündeki 5.6 milyon kişinin mesleğindeki rolünü değiştirmesi, 2 milyon kişinin de farklı meslek edinmesi gerekecek.

Barış Gücü tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Libya’da ateşkesin devamı için Birleşmiş Milletler’e gözlemci güç görevlendirilmesi önerisi yapmasının ardından Libya’ya Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü konuşlandırılması konusu yeniden gündeme geldi.

Genç Yetenekler umudu yeşertti

Üstün yetenekli gençlerin kariyerlerinde ilerlemeleri için “Genç Yetenekler” projesini 11 yıldır sürdüren ÇEV Sanat, pazartesi akşamı Zorlu’da artık gelenek haline gelen “Genç Yetenekler Konseri”ni QNB Finansbank desteğiyle gerçekleştirdi.

Karakomik Filmler 2: Deli ve Emanet

Cem Yılmaz, 2019’da çektiği ve “film bombardımanı yapmak istedim” dediği orta metraj ikili filmlerin ikinci ve son halkasını da seyirciye çıkardı: Deli ve Emanet.

Hurdalar ortada kaldı!

Erzurum’da MHP ve AKP’li İspir belediye meclis üyelerinin, belediye tarafından biriktirilen ve kamuya ait olan hurdalıkların encümen kararı alınmadan satıldığını duyurması üzerine tartışmalar alevlendi. Eski İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, hakkında suçlamalarda bulunan MHP’li İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’a yanıt verdi. Çakır, kendisinin belediye başkanlığı yaptığı dönemde hurdalıkların ihalesiz satılmadığını ve raporun 2019’a ait olduğunu belirtti.

‘Cannes bu yıl daha politik’

ABD’li yönetmen Spike Lee, 73. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanı oldu. Festival tarihinin ilk siyahi Jüri başkanı olan Lee, “Do the Right Thing”, “Malcolm X”, “Inside Men” ve “25th Hour” gibi filmleri dünya sinemasına kazandırmış, 2018 yapımı son filmi “BlacKkKlansman” ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ını almıştı.

Bir adım attı aileye dünyayı verdi

Ali’nin ailesi: Dünyaya geldiğinde hepimiz çok sevinçliydik ama bu hevesimiz de yarım kalmıştı. Bebeğim büyüyordu fakat hiç hareket etmiyordu, sürekli bitkindi ve ağlıyordu. Nakilden sonra attığı o birkaç adım bizi dünyanın en mutlu insanları yaptı.

MHP,Şahin’den savunma istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Tokyo’ya gidecek olan Filenin Sultanları’na sosyal medyadan 'skandal' bir paylaşımda bulunan Birol Şahin için soruşturma başlattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter