Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 03:30 PM (GMT)

News - Haberler

Tarım alanları betonlaştı

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) - Sabancı Üniversitesi - Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımın gayri safi milli hasıladaki (GSMH) payı hızla azaldı.

Greve 1 adım kaldı

Türk Metal, 19 Ocak’ta otomotiv fabrikalarının yoğun olduğu Bursa’da miting yapma kararı aldı. Mitinge Türk-İş de tam destek verecek.

Acılı anne yargılanacak

Gezi Direnişi sırasında Hatay’da düzenlenen destek eylemlerinde polisin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren ve ölümü aydınlatılamayan 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıla” suçlamasıyla iddianame düzenlendi. 13 Şubat’ta yargıç karşısına çıkacak olan acılı anne, “Katillere katil dediğim için yargılanacağım. İçim yanarken bana dava açılması çok acı” dedi.

Bahçeli'den kurmaylarına: Kafanıza göre konuşmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2020 yılı stratejisini belirlemek üzere Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya geldi. Libya, İran-ABD gerilimi ve Doğu Akdeniz’in masada olduğu toplantıda Bahçeli, kurmaylarına, “Kafanıza göre konuşmayın, sosyal medya trollerine dikkat edin” uyarısında bulundu.

Erdoğan’ın Kanal çelişkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir canlı yayın programında Kanal İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşma esnasında “Arkadaşlarımız, burada şimdilik en az 500 bin kişinin istihdam edileceği bir imkân diyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan, yaklaşık bir dakika sonra, ekrandan okuduğu sunumda “10 binin üzerinde yeni istihdam burada sağlanacak” dedi. Erdoğan’ın verdiği sayılar arasında 50 kat fark olması dikkat çekti.

AKP'de yeni korku

AKP içinde “Ben yaptım oldu” anlayışının terk edilmesi gerektiğini düşünen bazı yöneticiler, Kanal İstanbul gibi büyük projelerde tüm toplum kesimlerinin dinlenmesi gerektiğini, halkın ikna edilmeden atılacak adımın ters tepeceğini belirterek “Kutuplaştırma siyaseti artık bir şey getirmiyor” görüşünü dile getiriyor.

Asla AVM yapılamaz

AKP’li Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in Atlaspark AVM için iki ayrı parsel olan arsaya birleştirme yani tevhid işlemi uygulamadan tek parsel arsa işlemi yaptırdığı ve kanuna uygun olmayan biçimde inşaat yapımına izin verdiği ileri sürüldü. Keskin hakkında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi gözaltına alındı

Tahran'daki eylemler sırasında "bazı radikal ve yıkıcı eylemleri organize etmeye ve kışkırtmaya çalıştığı" öne sürülen Büyükelçi Rob Macaire göz altına alındı. Macaire, bir süre sonra serbest bırakıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter