Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 03:31 PM (GMT)

News - Haberler

350 kişi işten atılacak

Kültür Sanat Sen’den yapılan açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatroları genel müdürlüklerinden sonra Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nde de sanat emekçileri işten atılacak.

Film bir türlü bitemiyor

Yönetmen mi, senarist mi artık hangisiyse, elinde böyle bir kadro, böyle bir mekân, böyle bir ortam bulunca bitirememiş bir türlü! Tam bir final sahnesi diyorsun, hayır film devam ediyor.

Üç dans, üç kültür

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin modern dans proje grubu MDTistanbul’un işlerinden “Elektronika” önceki akşam Zorlu PSM’de sahnelendi.

'Ä°haleciler mahallesi'

Gazetemize 2 milyon liralık manevi tazminat davası açan Pasifik İnşaat ile birlikte Orpaş ve Pasifik Eurasia Lojistik şirketlerinin yetkililerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onun yakın çevresi ve kimi bürokatlarla yakın ilişkileri olduğu kamuoyunda biliniyor.

Hiç ödün vermeden...

“1971 öncesinde sendikanın otomobili ile Bolu-Mudurnu’ya şantiye işçilerine gidiyoruz. Dağ yolunda bir köylüyü otomobile aldık. Arkadaşım köylüye ‘Sen hiç komünist gördün mü’ diye sordu. ‘Bak gör yanında oturan komünisttir’ dedi. Köylü derhal gitmekte olan otomobilin kapısını açtı ve kendini aşağıya attı. Epeyce yuvarlandı. Otomobili durdurduk ama boşuna.”

Genel kurulun reddine dava

AvukatÖmer Lütfü Avşar, 12 baronun olağanüstü genel kurul talebini reddeden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu kararının iptali istemiyle dava açtı.

MEB’den Hizbullahçı ısrarı

MEB’in, Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen ve 600’ün üzerinde gruptan oluşan Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye yapılarak her şehirde farklı isimlerle etkinlik izni verdiği ortaya çıktı.

Karaciğer kanseri: Karında şişlik ve ağrıyla geliyor

Doç. Dr. Fatma Şen: Karaciğerin kendi dokusundan meydana gelen kötü huylu tümörlerin yol açtığı ciddi bir sağlık problemi olan karaciğer kanseri özellikle de Hepatit B sorununun olduğu kişilerde yaygın olarak görülür.

İşsiz sayısı çığ gibi

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Ekim 2019’da bir önceki yılın aynı dönemine göre 608 bin kişi artarak 4.4 milyon kişiye yükseldi. Üniversite mezunu işsiz sayısı 928 bini aştı.

Hablemitoğlu cinayetinde 'Bozkır' bilmecesi

Ukrayna’daki mahkeme, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Özel Kuvvetler mensubu Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın ev hapsinde tutulması kararını 10 Mart’a kadar uzattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter