Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 01:28 PM (GMT)

News - Haberler

AYM’den Mümtazer Türköne’ye ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), yaklaşık 3.5 yıldır cezaevinde olan ve FETÖ üyesi olmak suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne’nin tutukluluğunun hukuka aykırı olduğu, basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddialarını reddetti.

Hurdacı başkan

MHP’li İspir Belediyesi’nde encümen kararı alınmadan malzemelerin satıldığı tespit edildi. MHP’li başkan Coşkun, eski AKP’li başkan Çakır’ı suçladı.

TÃœBÄ°TAK raporu: Marmara nefessiz kalacak, ekosistem tamamen bozulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında “çılgın proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna sunulmak üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı’nın (TÜBİTAK) görüşleri olası tehlike ve riskleri ortaya koydu.

Kanalİstanbul Çalıştayı'nda Erdoğan’a Putin’li mesaj

Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın hazırladığı raporu gündeme getirerek Erdoğan’a “Sana o raporu göndereceğim. Ama inanmıyorsan Putin’e göndereyim o sana göndersin” sözleriyle yüklendi. Akşener, seçimlere göndermede bulunarak “Beyefendinin sinirini bozdunuz. Bu, İstanbullulara ders verme eylemidir” dedi.

Kaz Dağları'nda tehlike hâlâ sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kaz Dağları’nda siyanürle altın arama faaliyeti büyük tepki çeken Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin Türkiye’deki kolu Doğu Biga Madencilik AŞ’nin ruhsat tarihinin uzatılmasıyla ilgili talebinin değerlendirildiğini bildirdi.

Ankara BB Meclisi’nde ‘otopark’ tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde otopark ücretlerine zam yapılmasına ilişkin tartışmalar yaşandı. Konuya ilişkin söz alan CHP’li Meclis üyesi Ertan Işık “Otoparkların 1 liraya indirme sebebiniz, görevden aldığınız belediye başkanının birilerine peşkeş çektiği sizin değnekçilerinizdir” dedi.

Tunç Soyer: ‘Whatsapp grubu da kurulduğuyla kaldı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı’nın belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmeye dair, “ Orada konuşulanların gereklerinin yapılmasına dair hiçbir şey olmadı. Taleplerimize cevap da almıyoruz. Whatsapp grubu da kurulduğuyla kaldı” dedi.

Alzheimer’de baş şüpheli iltihap mı?

KaliforniyaÜniversitesi’nin yaptığı son araştırma beyindeki iltihaplanmanın Alzheimer ve bunama (demans) tedavisinde daha etkili olduğunu gösterdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Derya Uludüz, “Bugüne kadar bilim dünyası bunamayı tedavi etmek için Alzheimer hastalığında beyinde plak oluşumunu hedef alıyordu. Ancak bu araştırma ile asıl problemin “beyinde iltihaplanma” olabileceği ortaya çıktı. Bu da en korkulan hastalıklardan biri olan Alzheimer hastalığı için çok önemli bir umut ışığı” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter