Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 11:15 AM (GMT)

News - Haberler

Kararlar arkadan geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda daha önce “bakan oluru” ile görevden alınan üst düzey yöneticilerle ilgili resmi karar dün yayımlandı.

‘Başkanın talimatı var, üye olun’

Beykoz Belediyesi’ndeki bazı müdürlerin belediyede çalışan işçileri AKP döneminde üye sayısını hızla artıran Hak-İş Sendikası’na “başkanın talimatı var” diyerek üye olmaya zorladığı ortaya çıktı.

THY mesaiye göz dikti

Şirketin sendikal hakları gasp ettiğini dile getiren Hava İş Başkanı Tatlıbal, şirketin borsada güzel görünmek için işçi alacaklarına göz koyduğunu anlattı.

Kadınların izi kaldı

Şehirlerde ve yollarda öyle yoksulluk var ki insanlar bir deri bir kemik. Durduğumuz an çocuklar ve kadınlar çevremizi sarıp avuç açıyor. Rehberimiz, “Sakın bir şey vermeyin” diyor: “Birine para verirseniz ötekiler hücum edecek.”

KHK’lilere sınav taahhütnamesi

Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarının taahhütnamesine KHK’li olmama şartı konuldu. Taahhütnamede, “Staja giriş sınavına ve staja ilişkin olarak; Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL) bazı tedbirlerin alınması hakkında Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevimden çıkarılmadığıma...böyle bir durumda hiçbir hak ileri sürmeyeceğimi kabul ve taahüt ederim” denildi.

Cumhuriyet’e dava baskısı

Yazarımız Işık Kansu’nun, Next Level AVM’yi kurtarmak için yapılan oyunlara ilişkin haberine 2 milyon TL’lik manevi tazminat davası açıldı. Mehmet Cengiz’in açtığı 1 milyon TL’lik davada muhabirimiz Ocak, hâkim karşısına çıktı. Muhabirlerimiz Uludağ, Avşar, Özdilek veKızmaz haberleri nedeniyle yargılanacak.

Hayalet müdüre 5 ay maaş ödenmiş

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın AKP Genel Merkezi’nde görevli Mehmet Sinan Erdoğan’ı Özel Kalem Müdürü yapıp tek bir gün bile işe gelmeden aylarca maaş ödediği iddia edildi.

CHP’li Özkahraman hakkında iddianame

CHP eskiİstanbul Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman hakkında Ankara Çubuk’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle iddaname hazırlandı.

CHP'denİran-Abd gerilimi için ‘taraf olmayın’ çağrısı

İran’ın ABD üslerini vurmasının ardından olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK), “iktidarın başta Libya olmak üzere bölgede yeni gerilimlere neden olacak adımlar atmaması ve iktidarın her iki tarafa da itidal çağrısı yapması gerektiği” vurgulandı.

Ukrayna'ya ait Boeing 737 yolcu uçağı İran'da kalkış sonrası 'teknik sebeplerden' düştü

Ukrayna'ya ait Boeing 737 tipi bir yolcu uçağının Tahran İmam Hümeyni Havalimanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra düştüğü açıklandı. Uçağın teknik sebeplerden ötürü düştüğü tahmin ediliyor. Düşen uçağın hangi havayollarına ait olduğu açıklanmadı. Uçakta 180 yolcu ve mürettebat olduğu bildirildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter