Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 11:25 AM (GMT)

News - Haberler

İran’dan ABD’ye misilleme! Amerikan üslerini vurdu

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesiİran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilen suikasta Tahran Yönetimi'nden misilleme geldi. İran, ABD'nin Irak'taki iki üssünü vurdu. Başkent Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad Hava Üssü ve Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Amerikan üssü, İran füzelerinin hedefi oldu. Hava saldırılarında herhangi bir kayıp yaşanıp yaşanmadığı netleşmedi fakat Pentagon ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını, maddi hasarın ise küçük olduğunu duyurdu.

'Bakan eşi geliyor, hasta çocuklar gelmesin'

Mersin’in Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazıda, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk’un katılacağı Aylin Şengün Taşçı konserinde, Selçuk’a eşlik edecek 2’şer öğretmen görevlendirilmesini istedi. Rana Selçuk’un ziyaret edeceği okullardan velilere gönderilen mesajda ise “Hasta olan çocukları göndermeyin, saçlarına ve giysilerine özen gösterin” denildi.

Çocuklar için ilk 2 yıl uyarısı

Çocukların sağlıklı beslenmesi gelişimlerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle ilk iki yıl doğru beslenme bu yönüyle çok önem arz ediyor. İlk iki yıl sağlıklı beslenmeyen çocukların hem boy büyümesi geri kalıyor hem de bağırsak mikrobiyotası olması gereken şekli alamıyor. Beyin gelişiminin çok büyük bir kısmının 2 yaşına kadar tamamlanması bu sürecin ne kadar önemli olduğunu daha iyi ortaya koyuyor.

'Güneşi uzun zamandır kırmızı görüyoruz'

Avustralya’da eylül ayından bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan yangın tüm hızıyla devam ediyor. Orman yangınları nedeniyle ölü sayısı 25’e yükselirken ülke genelinde 19.8 milyon dönüm arazi küle döndü.

Kitap sayısı 18 bini aştı

Aliağa Gençlik Merkezi’nin ikinci katında yepyeni teknolojik donanımlarla birlikte faaliyetlerini sürdüren Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi, kitapseverlere ve öğrencilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Cemal Süreya anılıyor

İkinci Yeni şiirinin öncü şairlerinden Cemal Süreya, ölümünün 30. yıldönümünde 4. kez düzenlenen Uluslararası Şiir Buluşması’nda anılıyor.

Ödüller 3 kadın sinemacıya

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 10-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 39. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Ödülleri sahipleri belli oldu.

Samsun’da 5 kişi işten çıkarıldı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde 25 yılı aşkın süredir yerli ve yabancı “misafir” statüsünde çalışan 1026 sanatçı ve teknik personel, 1 Ocak tarihi itibarıyla 15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeye hak kazandı. 150 çalışan bu haktanyararlanamadı.

Tuhaf bir tiyatro hikayesi

Peter Quilter’ın yazdığı oyunda kendilerine miras olarak bir tiyatro kalan 5 kadının öyküsü anlatılıyor.

Bir garip karar daha

Avukat MuammerÖz’ün iki polis tarafından “haydar” adı verilen sopayla öldüresiye dövülmesine ilişkin yerel mahkemenin verdiği karar, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Daire, avukat Öz’ün yaralanmasına ilişkin dosyada yer alan iki farklı rapor arasında çelişkiler olduğunu belirtti. Yargıtay, olay nedeniyle avukat Öz’de kemik kırığı oluşup oluşmadığını, oluştuysa bunun düşme mi yoksa sert veya künt bir cismin etkisi sonucu mu meydana geldiğine ilişkin Adli Tıp Kurumu (ATK) İhtisas Dairesi’nden yeni bir rapor alınmasını istedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter