Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 11:25 AM (GMT)

News - Haberler

Tarihi ve destanlarıyla Hindistan: Zenginler, yoksullar

Zenginlik ve yoksulluk arasında uçurumlar olmasına karşın Hindistan, dünyanın en büyük demokrasilerinden sayılıyor. Bölgesel yönetim ve eyaletlerde, liberallerden komünistlere kadar her görüşten partiler iktidar olmuş. Farklı din ve inançlar bir arada. Merkezi hükümet, herkese eşit mesafede. Ulusal düzeyde 380 günlük gazete yayımlanıyor, yerelde sayısız. İsteyen istediğini yazıyor ve görüş açıklıyor.

İlle de din dersi seçilecek!

Kuranı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için ‘hassasiyet ve özen’ istendi.

Sistem savrulması: 24 kararname, 31 düzeltme

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında çıkarılan 24 asıl kararnameyi düzeltmek için 31 farklı kararname yayımlandığını belirterek, “55 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 31’inin daha önce çıkarılan kararnamelerde değişiklik ve yanlışı düzeltmek için çıkarılmış olması bile sistemin yönetmekteki yetersizliğinin ve ülke yönetimindeki savrulmanın, ciddiyetsizliğin örneğidir” diye konuştu.

'Aşı reddi, 6 yılda 129 kat arttı'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2011’de aşı reddi nedeniyle aşı olamayan çocuk sayısının 183 iken, 2017’de bu rakamın 23 bine ulaştığını söyledi. “Aşı reddi, 6 yılda 129 kat arttı” diyen Bulut, halk sağlığını tehdit eden aşı reddinin televizyon ekranlarında reytinglere malzeme yapıldığını belirtti.

Avukata verilen‘uyarı’yı beğenmedi

“Şemdinli iddianamesi”ni hazırlayan eski savcı Ferhat Sarıkaya ile irtibatı tespit edilen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hapis cezası alan eski hâkim Burhan Yaz’ın, Ankara Barosu’nca MHP Tokat Milletvekili ve Avukat Yücel Bulut’a verilen “uyarma” cezasını, “hakkaniyete ve adalete aykırı” bularak, Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) yeni bir şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

'Bu yasa tasarısı bir cinayet'

İstismara uğrayan çocukların istismarcısıyla evlendirildiklerinde faile af yolunu açan yasa tasarısına ilişkin tartışmalar devam ederken Cumhuriyet çocukken istismara uğramış üç yetişkin kadınla tasarıyı konuştu.

Mazeretim var PKU’luyum

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiYaşam boyu özel diyetle beslenmesi gereken fenilketonüri hastaları, diyetlerini bozduklarında algılama güçlüğü çekiyor, anksiyete yaşıyor.

Pamuk, Mumcu veÃœmit okurlarla...

YKKS’nin Ocak ayı programında birçok yazarla söyleşi, film gösterimleri, atölyeler, konferanslar ve konserler yer alıyor.

‘Ben mutluluğun resmini yapıyorum’

Genç kuşak ressamlarımızdan Kaya Öztoprak’ın Ankara’da, Nurol Sanat Galerisi’nde sergilediği resimleri, çevremizi saran basık ve karamsar ortamı yırtıp bahara ulaştırıyor izleyeni. Bu duygularla küçük bir söyleşi yaptık kendisiyle:




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter