Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 09:25 AM (GMT)

News - Haberler

Sinema salonları yıldızlarla parlayacak

Sinemaseverler tatmin seviyesi yüksek bir yılı geride bıraktı. Birbirinden ünlü yönetmenler, başyapıt denilebilecek filmlerini 2019 yılında izleyiciyle buluşturdu. Aslında böyle bir seneden sonra beklentileri düşük tutmakta yarar var. Ancak bu yıl vizyona girecek filmlere ve yönetmenlerine bakınca beyazperdedeyine güzel vakit geçirme ihtimalimiz hiç de az değil.

‘Özgür ruhlar’

Herkesin yaşam boyunca beklentileri, hayalleri vardır, bunlar gerçekleşmeyince de umutsuzluğa kapılır. Ressam Zafer Karakuş, 25 kişisel ve 50’nin üzerinde karma sergisi ile umutlarını ve duygularını tuvale yansıtmayı başarabilmiş bir sanatçı. “

Suriyelilerin minimum yüzde 80'i burada kalacak

TAGU Müdürü Prof. Dr. M.Murat Erdoğan: Türkiye’deki Suriyelilerin 2011’den bu yana 520 bin çocuğu doğdu. Bu çocuklara hangi okulları bulacağız? Bu çocukların annelerine, babalarına hangi onurlu hayatı, hangi konutu bulacağız, nasıl yaşatacağız? Buna konsantre olmamız gerekiyor.

Türkiye olarak kemerleri bağlamalıyız

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in öldürülmesi dünyanın gündemine bomba gibi düştü. İran şimdi nasıl bir “intikam” alacak, yanıtı en çok merak edilen soru. Bundan sonraOrtadoğu’da hiçbir şeyin öngörülebilir olmadığını belirten Güvenlik Analisti Dr. Metin Gürcan’a göre, “belirsiz ve kestirilemez bir alacakaranlık kuşağına giriyoruz. O nedenle Türkiye olarak kemerleri bağlamamız ve evimiz camdan olduğu için başkasının evine taş atmamamız lazım.” Gürcan ile “savaş” olasılığını, bölge ülkelerinin geleceğini ve suikastın Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini konuştuk.

Rusya, suikasttan memnun deÄŸil

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Güçleri’nin Komutanı General Kasım Süleymani’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir ABD saldırısı sonucu öldürülmesinin sonuçlarından Rusya’nın da etkileneceği çok belli.

MEB’de kadın yönetici yok!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışanların yüzde 53’ünün kadın olmasına karşın, kadın yönetici sayısı il müdürlüklerinde yüzde 2, ilçe müdürlüklerinde ise yüzde 1.3 seviyesinde kalıyor. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bu durumun eğitimi nasıl bir zihniyetin yönettiğini gösterdiğine dikkat çekti.

En temel sorun liyakat

MEFÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Türkiye’nin en iyi yetişmiş gençlerinin Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ve ABD’ye gittiğini belirterek “Giden geri gelmiyor veya çok azı geri dönüyor. Bu durum Türkiye’nin geleceği için en önemli bekasorunudur diyorum. Eskiden master ve doktora için yurtdışı hedefi konurdu, şimdi ise lise düzeyine kadar inmiştir. Şu anda Türkiye’nin en önemli konusu İstanbul kanalı açılsın mı açılmasın mı? Kanal çoktan açıldı aslında, Türkiye’den Avrupa’ya ve Amerika’ya... En iyi yetişmiş gençlerimiz ve yatırımcılarımız bu kanalı tek yönlü kullanmaya başladı bile” dedi.

YHT’de Cumhuriyet okumak yasak!

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiTürkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryol-ları’na (TCDD) bağlı Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) sunulan kablosuz internet bağlantısı üzerinden Cumhuriyet, Sözcü, BirGün, Sol.org.tr gibi haber sitelerine giriş yasaklandı.

Teleferik yıkıp geçiyor

Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi sakinlerinin teleferik projesine karşı mücadelesi aylardır sürüyor. Bölge sakinleri yeni yıla teleferik alt istasyonunun karşısında kurdukları çadırda girdi. Nöbetleri 120. güne ulaşan bölge sakinleri, “Proje iptal edilinceye kadar nöbeti bırakmayacağız” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter