Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 07:30 AM (GMT)

News - Haberler

Bir tek DİSK savunmasına katkısıyla onurlanıyor

DİSK davasından hapisteyken hesap yapmış. 1968-71 yılları arasında, DİSK ve bağlı sendikalarda 32 ay içinde, yaklaşık 40 bin işçi doğrudan eğitimlerine katılmış; bazıları “başöğretmen” dermiş. 12 Mart darbesinde 2 yıl, 12 Eylül’de 3 yıl hapis yatmış. Her iki darbesonrasında da hapis yatıp işkence gören az sayıda kişiden biri. (Sansaryan Han, Gayrettepe Emniyet binası, Selimiye Kışlası ön alt, arka 3. katlar, Alemdağ, Kartal, Maltepe, Davutpaşa kışlaları, Metris Cezaevi...)

Döke saça harca!

Tüketici enflasyonu, aralık ayında kasım ayına göre yüzde 0.74, yıllıkta ise yüzde 11.84 arttı. Gıdada artış aylık yüzde 2.39, yıllık ortalamada yüzde 19.5 oldu.

Kınama yok endişe var

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta ABD’nin hava saldırısında öldürülmesi, Dışişleri Bakanlığı tarafından “istikrarsızlığı artıracak bir adım” olarak nitelendirildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Süleymani’nin öldürülmesi kınanmadı.

Savaşın eşiğinde

ABD,İran’ın Kudüs Gücü komutanı Süleymani ile Irak Haşdi Şabi’nin önde gelen ismi Mühendis’e suikast düzenledi

Gökçek’e ırkçılık dersi

Anayasa Mahkemesi (AYM), eski Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’in Ermenistan ziyaretine ilişkin “Senin kökenin Ermeni mi” diye soran dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “İğrenç bir adam” dediği gerekçesiyle Ermeni kökenli gazeteci/yazar Hayko Bağdat’ın cezalandırılmasını hak ihlali olarak gördü.

Virüslü organ nakli iddiası

İzmir Ödemiş'te eşi tarafından öldürülen kadının organları bağışlanmıştı. Organ bağışı yapılan 2 hastanın yaşamını yitirdiği, bir hastanın ise komada olduğu iddia edildi.

İstanbul'a yine hançer

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı silueti bozduğu için “küstüren” 16/9 gökdelenlerinin yanındaki eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek için yeni imar planı hazırladı.

Randevusuz hasta, doktoru darp etti

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktor, randevusu olmayan hastaya bakmadığı için darp edildi. Doktorun burnunun kırıldığı ve kafa travması yaşadığı öğrenildi. Doktorun darp edilme anları güvenlik kameralarına yansıdı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter