Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 07:28 AM (GMT)

News - Haberler

'Kadın Barınma Evi' Büyükşehir Belediye meclisinde onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınların kent yaşamı içerisinde aktif rol alabilmesi için birçok projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Meclisi, 60 yatak kapasiteli ve içerisinde meslek atölyelerinin de yer alacağı 'Kadın Barınma Evi'nin açılması kararını onayladı. 'Barınma Evi' içinde kurulacak 'Aile Odaları' ile 12 yaş üstü erkek çocuklar da anneleriyle birlikte kalabilecek.

Sinemazon’un film programı açıklandı

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiI. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali’nin programı belli oldu. 18-22 Ocak arasında, Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği, Çağdaş Sanat Merkezi’nde düzenlenecek I. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali’nin içeriği 9 uzun metraj, 6 belgesel ve 7 kısa metraj filmden oluşuyor.

Yeni filmler gösterimde

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 2’si yerli 7 film vizyona girecek. Gavin Hood’un yönettiği ve Keira Knightley’in başrolünde oynadığı “Resmi Sırlar” izleyici ile buluşacak. Hikâyesi gerçek olaylara dayanan film; 2003’te İngiltere’nin dijital istihbarat servisi GCHQ’da çevirmen olarak çalışan Katharine Gun’ın, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) aracılığıyla o dönem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuşulacak olan Irak’ın işgaliyle ilgili aleyhte pozisyon alan ülkelerin temsilcilerinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili bir maile rastlayıp bunu basına sızdırmasını konu ediniyor.

İDSO’dan yeni yılın ilk prömiyeri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yeni yılın ilk konserini 3 Ocak Cuma günü 20.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Finlandiyalı ünlü besteci, şef Leif Segerstam yönetiminde verecek.

Beyoğlu’nda bir dönem daha kapandı

Artık çoğunun yerinde yeller esse de Beyoğlu’nu, Beyoğlu yapan mekânlar vardır. Şu an henüz yıkılmamış ve kapatılmamış olanlardan aklıma gelen Muhammer Karaca Tiyatrosu, Lebon Pastanesi ve Lale Plak gibi...

Yüzde 20 zam yolda

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe bu ay ülke genelinde yüzde 12-20 arasında zam yapılacağını söyledi.

Gençlerin gözü dışarıda

Kariyer.net’in CURIOCITY işbirliğiyle yaptığı “Çalışma Hayatında Yeni Mezunlar” araştırmasına göre, her 10 yeni mezundan 6’sı kariyerini titizlikle planladığını belirtirken, 7’si kariyerlerinin akışının “piyasa şartları ve fırsatlar” tarafından belirlendiğini ifade etti. Araştırmaya katılan yeni mezun ve işverenler, geleceğin ilk 2 mesleğinin sırasıyla yazılım ve yapay zekâ ve robotik olduğunda fikir birliğine vardı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter