Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 07:33 AM (GMT)

News - Haberler

Kamuda büyük zarar

Sayıştay’a göre, kamu işletmelerinin (mali kuruluşlar hariç) dönem kârı 2016’da 22.4 milyar TL iken, 2018’de 14.2 milyar TL’ye düştü.

Örgütün gerçek yüzünden haberdardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla açılan davada verilen beraat kararına yaptığı itirazın gerekçesi ortaya çıktı.

Liseliler sorguluyor

Fen, sosyal bilimler ve Anadolu liselerinde yapılan akademik bir araştırma, öğrencilerin dersi ve içeriğini nasıl sorguladığını, müfredatın öğretmenlere yetmediğini ortaya koydu.

‘Türkiye ara rejimde’

Milli Merkez Yönetim ve Yürütme kurulları toplantısında konuşan Cindoruk, “Son bir yılda 600 üyeli yüce Meclis’te hiçbir temel yasa teklifi yaşama geçirilememiştir. Başbakanlık ve hükümet ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Libya tezkeresi kabul edildi

Libya’ya asker gönderilmesini düzenleyen Cumhurbaşkanlığı tezkeresi CHP, İYİ Parti, HDP, TİB, DP ve SP’nin ret oyuna karşın AKP, MHP ve BBP’nin desteğiyle kabul edildi. Tezkerenin oylamasına 509 milletvekili katılırken, 325 ‘kabul’ ve 184 ‘ret’ oyu çıktı.

THY uçağı acil iniş yaptı!

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Cape Town-İstanbul uçuşunu icra eden Airbus A333 tipi uçakta kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza meydana geldiğini duyurdu.

Kızılırmak’a HES’e ‘ÇED Olumlu’ raporu

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak Nehri üzerine, “yılda 50 bin metreküp ve üzeri malzeme çıkarılması planlanan dip taraması projeleri” kapsamında yapılan ve halkın tepkisine neden olan regülatör ve hidroelektrik santralına (HES) onay çıktı. Projeye “ÇED olumlu” raporu verildi. Çevreciler, projenin tarım arazilerine zarar vereceği, nehri kurutacağı ve çevre kirliliğine neden olacağını belirterek mücadele ediyordu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter